O aktualnim temama / Jandroković: 'Zakon o pobačaju sigurno neće proći. Možda je zahvat sigurnije izvesti u Sloveniji'

Image
Foto: RTL

Na Mirogoju je Gordan Jandroković predvodio saborsko izaslanstvo

13.5.2022.
8:50
RTL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predvodio je na Gradskom groblju Mirogoj saborsko izaslanstvo i položio vijenac u povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Vijenac će biti položen na grobu Franje Tuđmana.

Jandroković je ovom prilikom govorio o Tuđmanu. Kazao je kako je Tuđman bio povjesničar i državnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izvrsno je poznavao međunarodne odnose, povijest i mentalitet hrvatskog naroda. Znao je kako voditi hrvatski narod i ljudi su to prepoznali i vjerovali su dr. Tuđmanu. Doveo nas je do prve pobjede na prvim višestranačkim izborima'', kazao je Jandroković.

Naveo je brojne važne Tuđmanove odluke, poput donošenja Božićnog Ustava i referenduma. Tuđman je postavio temelje Hrvatske države i Jandroković naglašava da mu za to dugujemo zahvalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđmanovo geslo da interesi hrvatskog naroda moraju biti ispred svega, Jandroković vjeruje da treba voditi i političare danas.

Dvije proslave

Uz to, tvrdi kako današnji HDZ slijedi politiku predsjednika Tuđmana. Na novinarski upit Jandroković je komentirao i dvije proslave rekavši: ''To morate pitati one koji organiziraju takve proslave. Bitno je da je dr. Tuđman i osnivač HDZ-a. Mi smo baštinici njegova učenja i djela. Naučili smo da budemo uključivi, a ne kao pojedinci koji su se odlučili za ovakva obilježavanja koji su isključivi.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako stranke koje organiziraju drugu proslavu nemaju veliku potporu birača.

Upitan o radu nedjeljom, Jandroković je rekao kako se očekuje rješenja Ministarstva gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODIJELILI FOTOGRAFIJE /

Saborski zastupnici do 4 sata ujutro raspravljali o Zakonu o pobačaju. 'HDZ po običaju-pobjegao'

Image
PODIJELILI FOTOGRAFIJE /

Saborski zastupnici do 4 sata ujutro raspravljali o Zakonu o pobačaju. 'HDZ po običaju-pobjegao'

O Zakonu o pobačaju

Za slučaj Mirele Čavajde izjavio je: ''Ovdje se radi o jednoj osobnoj tragediji i ne sviđa mi se nikako što je to otišlo u smjeru politizacije. Teško je govoriti o takvom slučaju jer to je toliko bolno i svi moramo voditi računa o patnji koju ta žena prolazi''.

Dotaknuo se i Zakona o pobačaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''SDP-ov prijedlog ni na koji način ne definira situaciju u kojoj se gospođa Čavajda našla. Čini mi se da je politički iskorištena ta tragedija o strane lijevih političkih stranaka. Taj novi zakon u sadržajnom smislu nije bitno drugačiji od onog koji je sada na snazi. On je nedorečen i čini mi se da nije u skladu s preporukama Ustavnog suda. On sigurno neće proći'',
rekao je Jandroković.

'Tema koja dijeli'

Podsjetio je kako smo u kompleksnom vremenu zbog pandemije i rata u Ukrajini, stoga on vjeruje kako ne treba ići s novim temama koje bi podijelile društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ova tema dijeli. Iz tog razloga smo oprezni i ne žurimo. Jasno nam da kakvo god rješenje bude izazvat će velike podijele. Mislim da je za Hrvatsku bolje ne dirati tu temu u ovom trenutku'', smatra Jandroković.

Dodaje kako je Ustavni sud rekao kako je trenutni zakon u skladu s Ustavom, uz preporuku da ga se prilagodivremenu u kojem živimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je rekao kako su stručnjaci rekli da je riječ o vrlo teškom zahvatu kojeg hrvatski liječnici ne žele ili ne mogu napraviti.

''Ako misle da je taj zahvat bolje napraviti izvan Hrvatske onda mislim da je to bolje i poštenije rješenje. Moramo voditi računa o gospođi Čavajdi i njenoj tragediji koju proživljava. Nije dobro temeljem tog primjera graditi sve što se pokušalo izgraditi zadnjih dana'', rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i Milanovićevu najavu veta, rekao je kako u ovom trenu blokirati Finsku znači ići na ruku Rusiji i za njega to nije mudar prijedlog. Smatra kako treba biti oprezan s takvim izjavama. Ocjenjuje kako Milanović izgovara stvari iz pakosti, a ne iz stvarnih promišljanja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo