JASNA PORUKA / Jandroković: 'Najvažnije je smanjiti brojke, o odgovornosti će se razgovarati kasnije'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Dakle, i oni koji su odgovorni, koji propisuju mjere, ali i svaki građanin nosi svoju odgovornost', kazao je predsjednik Sabora

13.12.2020.
16:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je u nedjelju kako je sada najvažnije smanjiti broj zaraženih u Hrvatskoj pridržavanjem mjera, a da će se o tome tko snosi odgovornost za visoke brojeve zaraženih i umrlih, razgovarati kada za to dođe vrijeme. 

“U ovom trenutku najvažnije je da svi učinimo napor kako bi se brojke smanjile. Dakle, i oni koji su odgovorni, koji propisuju mjere, ali i svaki građanin nosi svoju odgovornost”, kazao je Jandroković odgovarajući na pitanje tko je odgovoran što je Hrvatska najgora u Europi po broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će se o odgovornosti “razgovarati kada za to dođe vrijeme”, apeliravši na građane da se drže mjera.

“Svako od nas mora osjećati odgovornost da provodi i drži se mjera, jer te mjere su jedini način da izađemo iz ovako visokih brojki”, poručio je Jandroković. Pozvao se i na izjavu glavne epidemiologije Slovenije, koja je kazala da učinak epidemioloških mjera ovisi o tome kako ih ljudi primjenjuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković ispred Zagrebačke katedrale kazao i da eventualno postroženje postojećih mjera nakon 21. prosinca ovisi o brojkama koje su i dalje visoke, ali da o njihovom potencijalnom uvođenju ne može reći ništa novo u odnosu na ono što je javnost čula od Stožera, koji vodi brigu o mjerama. 

Upitan je li Hrvatska ipak zakasnila s donošenjem strožih mjera, Jandroković je kazao da je o tome teško govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, nakon ljeta brojke su u cijelom svijetu otišle gore. Neke zemlje su se zatvorile ranije, neke kasnije, toliko je različitih slučajeva, ali ako pogledate brojke od početka epidemije do danas, tu je Hrvatska negdje u sredini", smatra Jandroković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo