predsjednik sabora samouvjereno / Jandroković: 'Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kao mogućeg novog ministra gospodarstva spominje se Darka Horvata koji je u Ošrekovićevoj Vladi obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta

21.5.2018.
11:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak ispred Banskih dvora kako očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade te je istaknuo da je HDZ na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem stabilan.

"Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva. Očekujem jedan dobar radni tjedan koji će završiti Općim saborom u HDZ-u", kazao je Jandroković ulazeći u zgradu Vlade na Markovom trgu. Upitan hoće li novi ministar biti Darko Horvat, rekao je da će se sve znati na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražen za komentar izjave predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će podržati većinu samo dok je Andrej Plenković predsjednik HDZ-a i vlade, Jandroković je rekao kako će se sve vidjeti na Općem saboru HDZ-a.

"Sve ćete vidjeti na Općem saboru HDZ-a koji će demonstrirati snagu stranke i snažnu potporu premijeru. Onda će vam sve biti jasno", rekao je. Dodao je i da pozicija Andreja Plenkovića zbog cijele afere nije uzdrmana. "Ovaj tjedan pokazat će sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Banske dvore je ranije ušao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kojeg, u novoj kadrovskoj križaljci Vlade nakon ostavke Martine Dalić, mediji spominju kao mogućeg novog potpredsjednika vlade. 

Kao mogućeg novog ministra gospodarstva spominje se pak Darka Horvata koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića, kad je čelni čovjek HDZ-a bio Tomislav Karamarko, obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo