Rat na vrhu / Jandroković reagirao na status predsjednice: 'To je neozbiljno'; predsjednica mu odgovorila: 'Lažeš!'

Image
Foto: PIXSELL

'Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru', poručila mu je predsjednica

30.5.2018.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je status predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Facebooku koja se na taj način osvrnula na odgovor premijera da do zajedničke sjednice na temu demografije neće doći.

"Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija... Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom - poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere - taj pristup nije ozbiljan", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon što je Gordan Jandroković kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović reakcija je došla iz Ureda predsjednice.

"Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja", priopćeno jeJutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dodaje da "Gordan Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i  potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima".

Iz Ureda predsjednice dodaju i kako je predsjednica u nekoliko navrata razgovarala s premijerom i predsjednikom Hrvatskog sabora o temi demografije i blokiranih, a od njih dvojice je dobila odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je u utorak odbio prijedlog predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na što mu je ona odgovorila putem Facebooka. 

"Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325 000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu. Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije", objavila je to u utorak na svojem Facebooku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo