cure infortmacije sa sastanka / Jandroković prozvao HDZ-ovca koji je dojavio da je Predsjedništvo stranke kritiziralo medije: Nije shvatio o čemu se radi ili je politički priglup

Na sastanku se navodno tvrdilo da dio medija u suradnji s opozicijom plasiraju informacije da je država loše reagira nakon potresa

12.1.2021.
20:30
VOYO logo


Nakon virtualne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a N1 je neslužbeno doznao kako da je vrh vladajuće stranke optužio dio medija za urotu s oporbom u svrhu rušenja HDZ-ove Vlade. Na to je reagirao šef sabora nazvavši tog stranačkog kolegu priglupim - ali istodobno ni on ni ostali HDZ-ovci nisu demantirali sporne izjave. Tako ni onu Dubravke Šuice koja ima zanimljivu teoriju o korištenju naziva Banovina i Banija. 
Predsjednik Sabora navodnu urotu novinara i oporbe, o kojoj se, prema neslužbenim informacijama govorilo na sastanku predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a, smatra nepotpunom jer je kako je rekao samo dio šire rasprave koja se vodila.

"Moj prvi zaključak je bio da se radio o nekome tko je jako zlonamjeran, kada tako interpretira ono što se raspravljalo ili – bit ću vrlo grub – priglup, pa nije razumio to o čemu smo mi tamo razgovarali", rekao je Gordan Jandroković(HDZ), predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
milorad pupovac /

'Šuica je izjavom o 'Baniji umjesto Banovine' najveću štetu napravila sebi, svojoj stranci i ulozi koju općenito ima'

Image
milorad pupovac /

'Šuica je izjavom o 'Baniji umjesto Banovine' najveću štetu napravila sebi, svojoj stranci i ulozi koju općenito ima'


Je li istina da je potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica rekla da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što Banovinu zovu Banijom, Jandroković nije želio komentirati, ali nije ni demantirao.

"Sastanke koji su zatvorenog tipa ne prepričavam. Možete pitati i nazvati one čiji su citati iznošeni što su govorili i je li to što tamo piše točno ili nije. Bio bih nepristojan kada bih prepričavao ono što se događa iza zatvorenih vrata", rekao je Jandroković.

Šuica danas na pozive nije odgovarala. HDZ-ovi partneri iz SDSS-a smatraju da prostora za oba naziva ima, a da Šuica šteti samo sebi. "Ja mislim da je napravila najveću štetu sebi i svojoj stranci i isto tako veliku štetu ulozi koju ima", kaže Milorad Pupovac(SDSS)/saborski zastupnik. Na sastanku je putem videolinka sudjelovao i sisačko-moslovački župan, no sporne izjave, kaže, nije čuo. 

"Na ovakav način nije razgovarano na predsjedništvu o medijima. Ja to nisam čuo, sama sjednica je trajala dva sata, da li netko to rekao, ja nisam čuo", rekao je Ivo Žinić (HDZ) župan sisačko-moslavački.

A sve je na šalu pokušao baciti ministar gospodarstva.

"Mislim da su mediji naše blago i u tom kontekstu već sam promijenio oblik izreza na svojoj potkošulji u zadnjih nekoliko dana…", rekao je Tomislav Ćorić(HDZ) ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Na sastanku se navodno tvrdilo da dio medija u suradnji s opozicijom plasiraju informacije da je država loše reagira nakon potresa, a navodno je i sam premijer rekao da se pokušava umanjiti uloga Vlade.

"Ništa što se na tom sastanku događalo vas ne treba brinuti i neće ugroziti demokraciju. Polemika oko toga kaže li s Banovina ili Banija vodi se javno. Ja sam nekako na poziciji da se kaže Banovina, ali nisam na poziciji da ako netko kaže drugačije podriva državu", rekao je Jandroković.

Vladimir Šeks je prema navodima medija rekao da se kriminalizacijom poslijeratne obnove Banovine pokušava kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana. Gordan Jandroković smatra da oporba iskorištava situaciju.

"Nevjerojatno mi je da kolega Grbin kaže nećemo mi samo u prijedlogu povjerenstva ispitivati potres na Banovini, ispitivat ćemo cijelu obnovu, pa zar to nije politika, jasno smišljena politika prije lokalnih izbora", rekao je Jandroković.

Oporba, kako kaže Jandroković, time želi iskoristiti situaciju za jačanje svoje pozicije i slabljenje HDZ-a prije izbora u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo