Usporedio onda i sad / Jandroković uoči Dana državnosti o globalnim krizama: 'Trebamo nacionalno jedinstvo baš kao 30.5. 1990.'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Spomenuo je i 'međunarodni položaj Hrvatske u partnerstvu sa saveznicima' u 'zahtjevnim razdobljima'

29.5.2022.
13:45
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je građankama i građanima Dan državnosti, poručivši da je 30. svibanj 1990. ostao duboko u sjećanju hrvatskih ljudi jer je bio jedan od ključnih koraka na putu ostvarenja samostalne, slobodne i demokratske hrvatske države.

"U ime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima, Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta čestitam Dan državnosti", napisao je Jandroković u čestitki u povodu 30. svibnja, dana kada je 1990. konstituiran prvi demokratski izabrani Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RH smeta Kremlju? /

Vidmarović o nedavnoj prijetnji Lavrova iz Moskve: 'Znaju koliko ovisimo o turizmu i žele nas zaplašiti'

Image
RH smeta Kremlju? /

Vidmarović o nedavnoj prijetnji Lavrova iz Moskve: 'Znaju koliko ovisimo o turizmu i žele nas zaplašiti'

Prisjetio se riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je tada u govoru rekao da je tijekom dugih stoljeća Sabor bio čuvarom suvereniteta hrvatskoga naroda i nositeljem pravnoga poretka te općega civilizacijskog napretka.

Predsjednik Sabora poručio je da obilježavajući taj dan izražavamo trajnu zahvalnost dr. Tuđmanu, braniteljima i njihovim obiteljima te svima koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske i njezinoj međunarodnoj afirmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, dodao je nastavljamo graditi Hrvatsku s vizijom koja će omogućiti siguran, sadržajan i kvalitetan život svim našim ljudima.

Nužno je raditi i na jačanju svih institucija hrvatske države, poručio je, dodavši da ćemo uz podizanje konkurentnosti i samoodrživosti gospodarstva i vodeći računa o međunarodnom položaju u partnerstvu sa saveznicima ostvarit svoje ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je zaključio da ćemo u vremenu globalnih izazova samo zajedničkim naporima i smirivanjem napetosti u društvu prevladati podjele i osigurati boljitak. "Zahtjevna razdoblja od nas traže nacionalno jedinstvo, baš kao i 30. svibnja 1990. godine", poručio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo