NAKON SAZNANJA POTRAGE / Javila nam se profesorica koja je baš svim učenicima zaključila petice. Kolege je brane, stiže stručni nadzor

Image
Foto: RTL

Iz Agencije za odgoj i obrazovanje, koja provodi nadzor nad učiteljima, poručuju kako je nastavnica ovim potezom poslala neprimjerenu poruku

16.7.2022.
20:30
RTL
VOYO logo

Puno prašine podigla je naša jučerašnja priča iz Potrage. Bez obzira na zasluge, nastavnica biologije jedne zagrebačke osnovne škole, baš svim učenicima zaključila je petice.

Javila nam se, ali pred kameru ne želi, kolege je zato brane, ali u školu stiže stručni nadzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petice iz biologije u Osnovnoj školi Borovje kao da su svima pale s neba. Taj potez nastavnice o kojoj svi pričaju, brani njezina kolegica i prijateljica Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja.

"Ona nije sretna s time, ona zna što nosi i koje su posljedice ovog njezinog čina i spremna je na sva preispitivanja i dolazak inspekcije", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila nam se nastavnica biologije, ali kaže da nema potrebu istupati u javnost. Dovedena je u uobičajenu situaciju, koja se događa pred kraj školske godine, kada pod pritiskom jedinice postaju dvojke, a oni koji imaju kriterije ocjenjivanja ostaju sami, objašnjava profesorica Ariana.

Image
NEVJEROJATAN SLUČAJ /

Bez obzira na ocjene i znanje, nastavnica u Zagrebu svima zaključila petice. Potraga istražuje o čemu se radi

Image
NEVJEROJATAN SLUČAJ /

Bez obzira na ocjene i znanje, nastavnica u Zagrebu svima zaključila petice. Potraga istražuje o čemu se radi

"Cijele godine pratite svoje učenike i svi znaju kriterije po kojima ocjenjujete. I sada ste u zadnji dan dovedeni da dijete koje nije zadovoljilo i to znaju svi ostali đaci, nije zadovoljilo njemu dajete 2, a drugima dajete koje objašnjenje. Ti si radio pa imaš ono što je dobila i ta učenica, ti koji si se trudio, možda ti ne ide i dobio si 3 pa ti prema ovom kriteriju gdje se ja moram spustiti moraš dobiti više i u tom trenutku žena je rekla 2 i 5-5", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su neki dobili petice nezasluženo, one su zaključene zadnji dan, objašnjava i bile su poznate na Razrednom vijeću. Pitanje je zašto je do toga moralo doći i zašto se za to doznalo već kad su učenici upisali srednju školu.

U 'Udruzi Nastavnici organizirano' čestitaju nastavnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je to svjetionik, koji će nam pokazati put kako se boriti protiv toga, jer u ovom društvu, u kojem vladaju pritisci, zapravo se pokušava doći do rezultata bez imalo truda, to je jedini način na koji se nastavnik nekako može nositi sa time", kaže Tvrtko Pleić.

Osuđuje i izjavu predsjednika Milanovića, koji je uvrijedio umirovljenu profesoricu svog starijeg sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Diskurs koji vodi predsjednik Zoran Milanović otkako je zasjeo na mjesto predsjednika je ravan diskursu nekih naših prebjega u Međugorje", smatra.

Iz Agencije za odgoj i obrazovanje, koja provodi nadzor nad učiteljima, poručuju kako je nastavnica ovim potezom poslala neprimjerenu poruku te da će i u ovom slučaju provesti potrebne stručne aktivnosti i pojačano pratiti rad škole u sljedećoj školskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo