oglasio se na facebooku / Javio se čovjek koji je prijetio Beusu Richembergu: 'Ja sam taj koji sam optužen'

Image
Foto: Vijesti.hr/Patrik Macek/PIXSELL

Izjava saborskog zastupnika GLAS-a Goran Beus Richembergh u kojoj je prozvao predsjednicu da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja bila je povod za prijetnje smrću

17.5.2018.
17:19
Vijesti.hr/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac koji je prijetio smrću saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu, osuđen je nepravomoćno na devet mjeseci uvjetnog zatvora, piše Podravski.hr.

Riječ je o Božidaru Feletaru (54) iz Molve kod Đurđevca koji je 12. prosinca 2017. godine na jednom internetskom portalu, u komentaru ispod članka Beusove izjave kako treba oduzeti činove i odličja haškim osuđenicima, napisao da saborskom zastupniku treba odrubiti glavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću. Nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika izrekao mu je (prvostupanjsku, još nepravomoćnu) presudu kojom ga kažnjava s 9 mjeseci zatvora, uvjetno na 2 godine", objavio je Beus Richembergh na svojem Facebook profilu.

Podsjećamo, saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh prozvao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima", izjavio je Beus nakon presude Praljku.

Ta je izjava bila povod da mu na jednom internetskom portalu Feletar zaprijeti odrubljivanjem glave, no prema njegovim riječima, on nije direktno prijetio zastupniku, već onima koji uzmu činove generalima. Naime, osuđeni Feletar se javio u komentarima na Facebook članak Podravskog lista. Njegov komentar prenosimo u cijelosti, bez ikakvih izmjena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je napisao: 

"Ja se poserem na takvu ljigu a ne da si ruke prljam s takvim niskim ljigavcima fujjjjjjjj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim ovo: 

"Ja sam taj koji sam optužen što sam rekao da bi trebalo odrubit onom glavu ko uzme činove našim Generalima to se nije na njega odnosilo ali sud štiti anti državne elementi lopove i bandu slični ovom neznanom junaku koji krije svoje ime iza zastora ! Ja sam Pravaš u srcu i duši a oni koji pljuju moju zemlju spreman sam otič i u zatvor nebojimse niti sam se ikad bojao osim boga ko su oni da mi sude imaju na vlasti lopove i bandu koja je davno zaslužila Goli otok i ovoj Agoniji bude došao kraj svemu a oni svi završit u zatvoru ko pljuje krščane i moj dom sljedi odbrana bez razmišljanja ! A taj gospodin kukavica nek mi popuši kurac samo mora oprat zube da nedobijem karijes na mom đoki miloklizu! ZDS." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon par minuta dodao je i ovo: 

"Gospodin je u Udbi radio upleten u les Perkovič i progonitelj katoličke vjere i svečenika i sad ljepi moj narode ko je sad u pravu ja ili ovaj ljigavac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Facebook
Image
Foto: Screenshot/Facebook

https://vijesti.rtl.hr/articles/admin/entity_images/3197163/add/2624295/
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo