podrška isparila / Je li Bernardiću odzvonilo? Njegov bliski suradnik tvrdi: 'Nakon prošle kampanje jasno je da više ne može biti na čelu stranke'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Bliski suradnik Davora Bernardića tvrdi kako aktualni predsjednik stranke više ne uživa njegovu podršku, kao ni podršku drugih utjecajnih članova stranke

31.1.2018.
10:26
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Blizak suradnik Davora Bernardića potvrdio je u razgovoru za Jutarnji list kako podrška predsjedniku SDP-a svakim danom sve više pada.

"Nakon kampanje o satiri ni mi iz Berine struje više ga ne možemo podržavati. Cijelo smo vrijeme bili uz Bernardića, ali nakon ovog je jasno da tu nema pomoći. Stranka ne može funkcionirati s njim na čelu. SDP-u treba novi predsjednik", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tvrdi kako aktualni predsjednik stranke više ne uživa njegovu podršku, kao ni podršku drugih utjecajnih članova stranke. 

Naglašava, međutim, da dizanje ruku od Bernardića nipošto ne znači da će ga se smjenjivati na idućoj izvještajnoj Konvenciji koja bi se prema najnovijim informacijama trebala održati prvog vikenda u ožujku. Premda ima SDP-ovaca koji smatraju da je upravo Konvencija događaj na kojemu bi trebalo zatražiti proširivanje dnevnog reda točkom izglasavanja nepovjerenja stranačkom šefu, čini se da je njihov broj sve manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi utjecajni SDP-ovci, neovisno kojoj struji pripadaju, smatraju da Konvencija ne smije biti mjesto na kojemu će se obračunati s Bernardićem. Smatraju kako bi time stranku doveli do raskola jer bi se pred kamerama otvorila unutarnja prepucavanja i razilaženja.

Alternativa takvom razvoju situacije, tvrdi Bernardićev suradnik, jest natjerati samog predsjednika stranke da shvati kako on nije za tu poziciju, barem prema njihovom mišljenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba mu jasno staviti do znanja da SDP više ne računa s njim kao predsjednikom i dati mu priliku za časni uzmak. Ne treba ga rušiti, javno ponižavati, nego mu dati priliku da se dostojanstveno sam povuče", kaže on, piše Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo