GOSTOVALA U RTL-U DANAS / Je li Crkva pomogla Petir u prikupljanju potpisa? 'Građani su se čudili kako me nema na listi'

Stvarno je čudo u dva dana sakupiti 11.361 potpisa bez ikakve infrastrukture", kazala je Petir u RTL-u Danas

10.4.2019.
19:30
VOYO logo

Marijana Petir predala je svoju listu za izbore za Europski parlament neposredno sinoćnjeg krajnjeg roka u 24 sata. Uspjela je skupiti više od 11 tisuća potpisa, a potrebno je bilo pet tisuća.

Na pitanje je li joj u prikupljanju potpisa pomogla Katolička crkva, ona je rekla da su se "građani samoinicijativno organizirali" i prikupili potpise za nju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time su mi poručili da žele da idem u utrku za još jedan mandat i da ih zastupam u Europskom parlamentu", kazala je Petir te dodala kako nije bilo nikakvog organiziranog sakupljanja potpisa. 

"Krešo Beljak je ukrao HSS"

"Meni su se građani počeli javljati putem Facebooka i čudili su se kako me nema ni na jednoj listi", kazala je Petir i dodala da cijela javnost zna da je ona ostala bez stranke prije dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada je Krešo Beljak ukrao HSS nama pravim, istinskim HSS-ovcima, izbacio mene i najuglednije članove iz stranke i tada sam počela djelovati kao nezavisna zastupnica. Znam što znače izbori i da je vrlo teško ulaziti u jednu takvu utrku sa svojom nezavisnom listom i da nije bilo građana koji su me ohrabrili i krenuli sa svojom aktivnošću i pokazali veliko srce, vjerojatno ne bih uspjela", kazala je Petir. 

Na pitanje zašto nije željela ući u HDZ gdje je mogla biti na listi za Europski parlament, Petir je kazala da je oduvijek HSS-ovka i da i dalje živi te vrijednosti. "U mojoj kući su se obnavljali ogranci stranke i to znaju svi istinski HSS-ovci", kazala je i iznijela mišljenje da danas HSS ne sliči na ono što je bio u vrijeme braće Radić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudo je u dva dana sakupiti 11.361 potpisa bez ikakve infrastrukture"

"Beljak je HSS odveo skroz ulijevo i promijenio vrijednosti, no ja sam ih nastavila živjeti. Ja sam i pučanka i demokršćanka i žena iz naroda", kazala je i dodala da je zastupala narod i "naše građane" cijelo vrijeme i dodali da su je oni nagradili time što su prikupili potpise za nju. 

"Stvarno je čudo u dva dana sakupiti 11.361 potpisa bez ikakve infrastrukture", kazala je Petir i dodala kako su na njezinoj listi "ljudi iz naroda". "Na mojoj listi su Matija Brlošić, potpredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, najbolji hrvatski poljoprivrednik, gospodin Kalić, Melita Vrbanek, najuzornija hrvatska seoska žena", predstavila je Petir svoju listu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo