ponovno potvrdila / Je li naučila lekciju nakon SAD-a? Predsjednica o svom trošku, koji stoji između 7 i 8 tisuća kuna, ide u Rusiju

Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je da će put na utakmicu Hrvatske i Danske platiti sama, jer ondje odlazi kao navijačica, a ne predsjednica

28.6.2018.
18:47
VOYO logo

Dobro raspoloženje za Oskare znanja, ali i uoči nedjeljne utakmice. Iako na pitanje o putovanju na utakmicu Hrvatske protiv Danske u Rusiju očito ne želi pričati. Neslužbeno iz njezina Ureda uvjeravaju da je o svom trošku, preko putničke agencije kupila jutarnju avionsku čarter kartu.

"Mislim da je to u redu, da ako ide kao privatna osoba, ako nema nikakvih protokolarnih obaveza da sama snosi trošak svog putovanja, kao i svi ostali navijači", kazala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njima će u nedjelju u čarteru putovati, ali vjerojatno ne, kao na rukometnom prvenstvu, i navijati. Neslužbeno je kupila kartu za tribinu, ali se zbog sigurnosnih razloga očekuje da će joj HNS osigurati mjesto u loži. Iako će jednodnevni aranžman koji stoji između 7 i 8 tisuća kuna platiti sama, putovanja državnog vrha građane uvijek koštaju jer moraju ići s pratnjom.

"Naravno da bi bilo potpuno neoprimjereno da ona ne može nikud otputovat zato što osobe koje ju štite idu s njom, to je tako i to je normalno, ona u bilo kojem odlasku iz Republike Hrvatske ima zaštitu i taj trošak ide na proračun", kazala je Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun proračuna krajem 2016. predsjednica je išla u SAD iako ni sada nije jasna svrha tog putovanja. O tome je raspravljalo i Povjerenstvo, no obustavili su postupak jer nisu dobili sve podatke iz njenog ureda. Možda se zato sada, iz opreza, odlučila sama platiti kartu. A pitanje je i kako će se sada postaviti premijer koji planira na osminu finala:

"Pitanje je hoće li ići kao privatna osoba, kao Andrej Plenković ili će ići kao predsjednik Vlade, o tome ovisi kako bi se put trebao, odnosno eventualne ulaznice platiti", kazala je Novaković uz tvrdnju da bi se pred Povjerenstvom uvijek moglo otvoriti pitanje o putovanju ako je bilo privatno, a plaćeno iz proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju službenog poziva u Rusiju odlazak na utakmicu i troškovi, pa i Vladin zrakoplov nedvosmisleno se pokrivaju iz proračuna. A da su neki političari vješti u spajanju privatnog i poslovnog dokazao je prošlog vikenda zagrebački gradonačelnik. Poslijepodne se u Beogradu našao s  gradonačelnikom, a navečer privatno otišao na svadbu posinka Lepe Brene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo