Odlazi iz stranke? / Je li ovo kraj? Ivan Pernar poručio: 'Moje vrijeme je završilo, nadam se da ćete napokon otvoriti oči'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Putem Facebooka javnosti se obratio Ivan Pernar te poručio da je njegovo vrijeme u Živom zidu došlo kraju

5.6.2019.
13:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Drama u Živom zidu, čini se, približava se vrhuncu. Nakon što su se u utorak posvađali zbog mjesta u Europskom parlamentu danas su članovi redom držali press konferencije. 

Najprije Branimir Bunjac, kojemu je potporu došao dati i Ivan Pernar, a zatim se javnosti obratio i šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se, putem Facebooka javnosti obratio Ivan Pernar koji je poručio kako misli da je njegovo vrijeme u Živom zidu došlo kraju.

"Dragi prijatelji, nakon današnjeg javnog obraćanja Sinčića mislim da je moje vrijeme u Živom zidu završilo. Nadam se da ćete nakon njega otvoriti oči i shvatiti kakav je karakter ljudi koji su me likvidirali iz stranke koju sam osnovao pod optužbom da sam pohlepan za novac, častohlepan, osvetoljubiv i onaj koji prijeti i ucijenjuje. Želim da znate da su te optužbe lažne i da nisam kriv za ono što mi predbacuju", napisao je Pernar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama zbog mjesta u Bruxellesu

Podsjetimo,predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić jučer je na izvanrednoj press konferenciji poručio da je on taj koji će ići u Europski parlament te da je suspendirao Branimira Bunjca jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament, to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio dogovor, tako je bila složena i lista, tako je rađena kampanja. Međutim, dogodilo se da je kolega Bunjac iznevjerio taj dogovor. Bunjac sebe vidi u Europskom parlamentu", rekao je Sinčić.

Odmah nakon konferencije u medijima se pojavila snimka na kojoj se vidi kako se Bunjac svađa s međunarodnim tajnikom stranke Dominikom Vuletićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije na Facebooku se oglasio Ivan Pernar te postavio ultimatum Sinčiću: "Ako Bunjac bude izbačen, odlazim iz stranke". Pernar je kazao kako je sada sve na Vladimiri Palfi, inače supruzi šefa stranke Sinčića.

Bunjac je, kako neslužbeno doznajemo, tražio odlazak u Bruxelles na pola godine iz privatnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjac održao pressicu

Zatim je suspendirani Bunjac jutros održao press konferenciju ispred Sabora. Novinarima je kazao kako je problem u Živom zidu nastao zbog toga što se stranka pretvorila u privatno vlasništvo jedne osobe, Vladimire Palfi, supruge Ivana Sinčića. 

"Ona odlučuje o svemu, neograničeno i samovoljno. Vlast je koncentrirala u svojim rukama tako da samostalno sastavlja liste, daje naloge da se troši stranački novac, zabranila je bilo kojem članu da javno istupa bez njezina odobrenja, zabranjuje bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko se usudi suprotstaviti samovolji jedne osobe istog trena dolazi na listu za odstrel. Takvo stanje nastalo je zato što je Ivan Vilibor Sinčić pod pritiskom supruge odustao od vođenja stranke. On danas u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu", rekao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je Palfi, još prošle godine, odlučila da će u Europski parlament ići njezin bliski prijatelj Tihomir Lukanić, a da bi se to ostvarilo, svi koji bi ga eventualno preferencijski mogli preskočiti morali su biti maknuti s liste.

"Pernar je maknut, a ja nisam pristao jer sam rekao da želim pridonijeti našem izbornom uspjehu. Ona mi je rekla da sam ja foteljaš i da ona na mene ne računa u Živom zidu. Tada sam napisao ostavku", dodao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i Sinčić

U isto vrijeme kada se javnosti obratio suspendirani zastupnik Živog zida Branimir Bunjac i to u društvu Ivana Pernara, konferenciju za medije održao je i Ivan Vilibor Sinčić i to preko Facebooka.

"S obzirom na novonastalu situaciju gdje su moji najbliži suradnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac napravili što su napravili, i to, bojim se zbog novca, moći, koristoljublja... nemam druge opcije nego raščistiti situaciju", poručio je Sinčić te dodao kako se on, za razliku od svojih kolega, odrekao 200.000 kuna privilegija.

"Idemo u raščišćavanje odnosa u stranci. Htio bih najaviti u sljedeća tri mjeseca unutarstranačke izbore pa neka stranka odluči hoće li Živi zid biti stranka ucjenjivača i klimavaca ili će biti čista, zdrava i onakva za kakvu se zauzimam i kakvu želim stvarati", poručio je Sinčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo