PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Je li vrijeme za kišobrane i čizme? Stabilizacija neće dugo potrajati, evo kada stiže novo pogoršanje

Image
Foto: Pixsell

I vremenski uvjeti će se pobrinuti da stvore pravi doživljaj jeseni uz prosječne temperature za ovaj dio godine

23.9.2019.
11:47
Pixsell
VOYO logo

Klimatološku jesen najavili smo 1. rujna, a danas je u 9:50 stigla i astronomski, odnosno kalendarski. U teoriji, danas svijetli i tamni dio dana traju jednako pa se zato naziva još i jesenskom ravnodnevnicom. Ipak, zbog definicije izlaska i zalaska Sunca, u našim geografskim širinama to će se dogoditi tek dva dana kasnije. Drugim riječima, tek od srijede noć postaje dulja od dana. I vremenski uvjeti će se pobrinuti da stvore pravi doživljaj jeseni uz prosječne temperature za ovaj dio godine. No, ne brinite se, bit će i sunčana vremena.

Image

Kiša pada, hladno vam je? Onda će vam ove fotke s popularne splitske plaže danas biti nestvarne

Image

Kiša pada, hladno vam je? Onda će vam ove fotke s popularne splitske plaže danas biti nestvarne

Stabilizacija na kopnu neće dugo potrajati

Kiša će u kopnenim krajevima prestati sutra oko podneva. Budući da će glavnina kiše pasti danas navečer i u noći, sutra ujutro će biti vrlo slaba i uglavnom mjestimična. Dakle, za utorak će mali kišobran biti sasvim dovoljan. Poslijepodne će se nebo nad sjeverozapadom Hrvatske već dijelom i razvedriti, a do večeri gotovo posvuda. Stabilizacija neće dugo potrajati, već u srijedu popodne u najzapadnije predjele stiže kiša, do večeri i u središnju i gorsku Hrvatsku te zapadnu Slavoniju. U noći na četvrtak u gorju ponovno može biti mjestimice i obilnije kiše. No, o tome preciznije u našim idućim prognozama. Nakon tog pogoršanja, slijede dva cijela sunčana i stabilna dana pa ih iskoristite za veće jesenske radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr

Na Jadranu olujna bura i pljuskovi do petka

Na sjevernom Jadranu će sutra zapuhati bura, pod Velebitom na udare olujna i rastjerati oblake. U Dalmaciji vjetar okreće na sjeverozapadnjak, ali će se oblaci nadulje zadržati pa prijepodne može biti još pljuskova ili slabe kiše. Od sredine dana i u Dalmaciji više sunčana vremena, a i temperatura će porasti na ugodnih oko 26 °C u hladu. Vjetar će sasvim oslabjeti, okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Novo kratkotrajno pogoršanje, ali ovog puta uz umjereno jugo stiže u utorak u kasnim popodnevnim satima. Iz smjera mora stižu novi kišni oblaci, prvo na sjeverni Jadran, a u noći na četvrtak i na jug. Dakle, do petka računajte na pljuskove, moguće i mjestimične nevere. Krajem tjedna jesen će pokazati svoju ljepšu stranu uz obilje sunca i ugodnih 26-27 °C.

Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo