Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GOSTOVAO U RTL-U DANAS

Koronavirus ugrožava sezonu? Ostojić: 'Nije smak svijeta ako Uskrs ne bude kao što se očekivalo...'

'Vjerujemo da će virus nestajati što se sezona bude više približavala', kazao je Veljko Ostojić

Vijesti.hr/ 29.2.2020. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je otkazan Salon automobila u Ženevi, na kojem se trebao predstaviti i hrvatski proizvođač električnih automobila Mate Rimac, njemačka vlada otkazala je i najveći sajam turizma na svijetu, onaj u Berlinu. 

Kako su službeno objavili organizatori, odluku su donijeli nakon sastanka s mjerodavnim zdravstvenim tijelom Berlina koje je tražilo da svaki sudionik sajma dokaže da ne potječe iz rizičnih područja, odnosno da nije imao kontakt s osobom iz takvih područja. Direktor Njemačkog ureda za turizam Norbert Kunz izrazio je žaljenje zbog otkazivanja sajma. Kao i prijašnjih godina, i Hrvatska turistička zajednica je planirala velik nastup i niz sastanaka s partnerima.

Bivši ministar turizma i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić gostujući u RTL-u Danas pohvalio je hrvatske zdravstvene djelatnike koji "sustavnom i argumentiranom komunikacijom prema javnosti, ali i prema turističkim djelatnicima, produciraju mirnoću temeljem koje možemo zaista kvalitetno pripremati sljedeću glavnu turističku sezonu".

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Otkazuju grupe umirovljenika iz Italije

"U ovim trenucima postoje manji otkazi. Prije svega radi se o posebnim grupama umirovljenika iz Italije i manjim otkazima za posebne evente, manifestacije i kongrese. No, sve skupa je to kratkoročno", kazao je Ostojić i objasnio da se tu radi o manifestacijama koje su se trebale održati u idućih mjesec dana. 

"Dio njih će se održati najesen, tako da kalkuliramo da tu neće biti prevelike štete", kazao je Ostojić te dodao da su brojke pozitivne i što se tiče dolazaka, i noćenja turista. 

Upravo se čita

"Što se tiče glavne turističke sezone, otkaza praktički nema, no postoji određeni zastoj u bukingu za koji vjerujemo da će se nadoknaditi što se sezona više približava, u tzv. last minut", kazao je Ostojić. 

"Vjerujemo da će virus nestati što se sezona bude približavala"

Na pitanje misli li da će se prvi pad osjetiti u Istri za Uskrs jer su Talijani tada najčešći gosti, Ostojić kaže da je "još daleko do Uskrsa". "Situacija se mijenja iz sata u sat, a i ako Uskrs ne bude na razini očekivanog, neće se dogoditi nikakav smak svijeta ni tragedija. Radi se o predsezoni, a mi najbolje rezultate ostvarujemo tijekom četiri ljetna mjeseca", kazao je Ostojić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mi turistički djelatnici pažljivo slušamo poruke zdravstvenih eksperata koji kažu da i ovaj virus ima karakteristike kapljične infekcije i vjerujemo da će on nestajati što se sezona bude više približavala", rekao je Ostojić.

"Cijeli svijet stoji i čeka što će se dogoditi" 

Objasnio je da se sporiji buking nije dogodio zato što je Hrvatska negdje pogriješila nego zato što "cijeli svijet sada stoji i čeka što će se dogoditi". 

"Duboko sam uvjeren da će buking krenuti samim naznakama stabilizacije, kako u Hrvatskoj tako i u emitivnim zemljama", kazao je Ostojić i dodao da treba pratiti što se događa u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Italiji. Misli kako treba biti strpljiv, a uvjeren je da će se na kraju sezona odviti onako kako je i zacrtano prije krize s koronavirusom. 

Vijesti.hr/ 29.2.2020. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba