ADRIATIC GASTRO SHOW / Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova o tuni Ante Gotovine: 'Ona piči k'o raketa'

Posebno je posjećen bio štand tvrtke u vlasništvu generala Ante Gotovine gdje je pred gledateljima rezana divovska tuna

7.2.2019.
10:55
VOYO logo

U Splitu je otvoren peti po redu Adriatic gastro show, sajamska manifestacija na kojoj izlagači predstavljaju proizvode iz područja gastronomije, vinarstva, turizma i ugostiteljstva. Posebno je posjećen bio štand tvrtke u vlasništvu generala Ante Gotovine gdje je pred gledateljima rezana divovska tuna. 

"Što god uzmete, ništa ne možete faliti. Sve je domaće i sve je kvalitetna spiza'', poručuje jedan od izlagača Ivica Milić.

Teška srca smo odbili velikodušnu ponudu gospodina Ivice, a već su nam i ostali susretljivi izlagači nudili blago svojih štandova. Pod krovom Spaladiuma nemoguće je održati dijetu pa je najbolje krenuti polako. S orašastim plodovima - nudi ih jedan od izlagača Željko Vugrinec: "Domaći orah, imamo ulje od lješnjaka, pečeni lješnjak i sirovi lješnjak".

Kao predjelo možete kušati i malo džema od šipka gospođe Antonije Zelenike koja kaže kako bi bez dalmatinskih sajmova stavila ključ u bravu svog OPG-a: "Ja imam svoju plantažu šipka, aronije, mješoviti voćnjak. Proizvodim džemove i imamo svoj med. Sve je ekološko".

Nakon zagrijavanja vrijeme je za tešku kategoriju. "Slanina ili panceta kako vi kažete, švargot, tlačenica, naš slavonski, domaći kulen, klenova seka i kobasica domaća, slavonska'', nabraja izlagačica Katarina Liščević.

Ako preferirate ribu, možete probati tunu generala Gotovine o kojoj je održano najposjećenije predavanje prvog dana sajma. "Temperatura tune kada se ulovi na štap bude 40 stupnjeva, dimi se iz nje. Jedina riba koja je toplokrvna. Ona piči ko raketa ...", objašnjava kuhar David Skoko.

A nakon obilnog jela jedino što vam preostaje jest, laganim korakom, puno sporije od tune, otići do štanda s vinima, a izlagač Franjo Krešić preporučuje: ''Za ovakvu hranu bijela vina pašu. Sva bijela vina, pogotovo graševina''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo