MILINOVIĆ ZA DIREKT / Jedini ministar zdravstva koji je odradio cijeli mandat: 'Core biznis liječnika nije građevinska firma'

Samo je Darko Milinović uspio doći do kraja mandata kao ministar zdravstva

28.1.2020.
23:12
VOYO logo

I tako je otišao i deseti ministar zdravstva, Milan Kujundžić.

Uvijek teška funkcija, uvijek podložna kritikama, i to toliko da je od svih deset ministara zdravstva u povijesti - samo jedan uspio odraditi mandat do kraja. On je Darko Milinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je u politici, zapravo 90 posto je percepcija. On je imao kroz svoj rad nekakvu lošu percepciju, iako ima dobrih stvari koje je napravio, ali nije riješio krucijalni problem zdravstvenog sustava - to je financiranje i nagomilani dug, i od tu sve ide", kazao je Milinović za RTL Direkt. 

"Mislim da je ovo jedini izlaz"

"Percepcija je takva, mislim da je premijer morao napraviti ovaj potez jer ako bismo realno govorili, uza sve moje poštovanje prema bivšemu ministru, nije ipak core biznis pedijatrice i gastroenterologa - građevinska firma. Dakle, to stvara jednu negativnu percepciju, mislim da je ovo jedini izlaz i dobro da se s time nije odugovlačilo", kaže Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji uvijek ta zapovjedna odgovornost, i ja sam u toj situaciji bio - sjetimo se liječenja gospođe Pukanić - ali postoje momenti kada si ministar i moraš odgovarati ili zbog percepcije ili zbog situacije koja nalaže jednu zapovjednu odgovornost. I to nikada ne znate kad će se dogoditi. Mi imamo primjera u Europi i svijetu, zbog puno manjih stvari, da zbog nekakve pogreške, zbog minorne pogreške ministar da ostavku. Dakle, vjerodostojnost ministra se zapravo ogleda u tome i kada sam odluči zbog vjerodostojnosti dati ostavku", zaključio je Milinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike