NEODOLJIVI GORSKI KOTAR / Jedini su koji su sustigli rekordnu 2019. godinu i opet obaraju rekorde: 'Popunjeni smo do prvog dana škole, pitaju i za ljeto'

Novogradnja ima četiri ili pet zvjezdica, a slažu se svi, potencijal je ogroman

12.12.2021.
7:24
VOYO logo

Gorski kotar zimska je turistička meka. Jednadžba uspjeha je jednostavna, uloženo se višestruko vraća uz trud domaćina i potporu turističke zajednice.

To zna i vlasnik kuća za odmor u Crnom Lugu, Vlatko Hrženjak. Luksuz na goranski način. Imanje, kuće s 4 zvjezdice, bazen i jacuzzi. Uz to, sauna i konoba s kaminom. Cijena za noć 110 eura, a tik do Nacionalnog parka Risnjak.

"Od ovog vikenda smo kompletno popunjeni do prvog dana škole i počeli su se punit dalje prvi mjesec, drugi mjesec i već imamo upite za ljeto. Ja mislim za jedno sedam do osam godina se može vratit investicija, ali uz jako puno truda. Sigurno je da Gorski kotar mora ići za jednim ekskluzivnim turizmom", govori nam Hrženjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BEGOVO RAZDOLJE /

Zimska idila na tisuću metara nadmorske visine: RTL posjetio jedino mjesto na kojem se prvi snijeg i zadržao

Image
BEGOVO RAZDOLJE /

Zimska idila na tisuću metara nadmorske visine: RTL posjetio jedino mjesto na kojem se prvi snijeg i zadržao


Ti turisti traže motiv dolaska. Tu ih ima, treba ih jače promovirati. Završena je virtualna interaktivna šetnja kroz taj kraj i to najveća u Hrvatskoj, sa 168 foto sfera.

Rajko Mrvoš, autor projekta virtualne šetnje tvrdi kako obuhvaćaju zračne panorame Nacionalnog parka Risnjak, jezera, Lokvarsko, Fužine, kulturne znamenitosti, etnografske zbirke u Liču, Mrkoplju, Brod Moravicama, špilju Vrelo, Lokvarku.

Sve to, mir i izolacija ove su godine privukli 30 posto turista više no lani. Gorani su jedini sustigli i rekordnu 2019. Imaju 3300 kreveta.

"Fokus je na ulaganju u turističku infrastrukturu kao osnovni preduvjet gospodarskog i turističkog razvoja regije, ali je fokus i na značajnijem marketinškom iskoraku. Dolaze rješenja o novootvorenim kapacitetima, mi primjećujemo da ta dinamika raste", tvrdi Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara


Sve novo što se gradi ima 4 i 5 zvjezdica.

"Treba i jedan veći, ozbiljniji hotel, dapače 100-tinjak soba da se može radit kako spada. Ja evo iskreno živim za dan kad će svako mjesto u Gorskom kotaru imat barem dva mala obiteljska hotela", ističe Andrej Kauzlarić, direktor obiteljskog hotela u Fužinama.

Potencijal je, tvrde svi ogroman. 

David Bregovac, predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara kaže: "Mi sad već imamo potencijalne investitore koji čekaju onu sljedeću europsku perspektivu u europskim fondovima i ja vjerujem da ćemo kroz ovakav dobar rad pokazat tim investitorima da postoji mogućnost".

Za gradnju kuća, hotela, čak i kampova. I investitori i turisti tek će otkriti što se krije iza novog slogana Neodoljiv Gorski kotar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo