Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POD POVEĆALOM ISTRAŽITELJA

Jesu li Kuščević, Marić, Žalac i Tolušić dobili na vremenu jer su bili ministri i jesu li neki dokazi već uni...

Postavlja se pitanje bi li postupci bili pokrenuti i prije dok su njih četvero bili ministri

Ivana Ivanda Rožić/ 25.8.2019. u 22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lovro Kuščević, Goran Marić, Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić, četvero je bivših ministara pod USKOK-ovim izvidima.

I dok se situacija oko njih tek raspetljava, a tužitelji i policija pokušavaju utvrditi ima li u njihovim slučajevima kriminala - postavlja se pitanje: bi li postupci bili pokrenuti i prije dok su njih četvero bili na funkciji ministara?

Jesu li dobili na vremenu samo zato što su ministri i jesu li neki dokazi već uništeni?

U slučaju Lovre Kuščevića policija je po nalogu USKOK-a pokucala na njegova vrata gotovo tri tjedna nakon ispitanih svjedoka. Za jedne - prekasno. Za Kuščevićeve roditelje - sramotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na meti USKOK-a Kuščević je zbog niza sumnji - od štale koja je postala kuća, zbog vile od 350 kvadrata koja je u katastru bila pašnjak, preko sumnjive kupoprodaje poslovnog prostora, pa sve do poljoprivrednog zemljišta koje je kupila supruga, a općina ga prenamijenila u građevinsko. Sve ga je to na kraju stajalo fotelje.

Zbog USKOK-ovih izvida iz Vlade je izletjela i Gabrijela Žalac, miljenica Andreja Plenkovića.

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Luksuzni Mercedes koji USKOK češlja već mjesecima, a koji je Žalac tijekom mandata vješto skrivala ovog ljeta snimljen je ispred apartmana u Petrčanima, gdje se Žalac bezbrižno sunčala i odmarala.

Priča o Mercedesu krenula je u ožujku ove godine, kada je 50.000 eura vrijedna E klasa otkrivena u dvorištu bivše ministrice. Automobila nije bilo u imovinskoj kartici, a Žalac je kazala da ga vozi njezina majka koja navodno dnevni najam šibenskom poduzetniku Jollyju za taj auto plaća 1200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na upite o USKOK-ovim izvidima Žalac nikad nije htjela odgovoriti.

HNS-ov Predrag Štromar, koji je sa svih četvero bivših ministara dijelio radni prostor, poručuje kako se političari u USKOK-ovu istragu ne trebaju miješati: "Ja znam da se neki izvidi rade i kad je netko na poziciji. Konkretno što se tiče gospodina Kuščevića, mi kao stranka smo donijeli odluku na Predsjedništvu prije mjesec i pol dana gdje smo rekli da nije moralno ako si na poziciji i koristiš tu poziciju radi vlastitog bogaćenja".

A upravo to pripisivalo se i bivšem ministru Goranu Mariću.

U imovinskoj kartici ima dva stana. Dvije garaže. Kuću na moru. I građevinsko zemljište. Sve zajedno procjenjuje se na 2,7 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što od svega navedenog ima ozbiljnu osnovu?

Problemi su prvo počeli u Živogošću nakon otkrivenog ljetnikovca koji je Marić prikazao jeftinijim nego što jest. Kasnije se doznalo da je kupljen od poduzetnika Šarića čija je tvrtka od Marićeva Ministarstva kupila vilu u kojoj se nalazio ured bivšega predsjednika Republike.

U imovinskoj kartici Mariću nije ni kuća koja glasi na suprugu. Posljednja afera u kojoj mu je upleten sin, Crkva i zapetljani nekretninski odnosi očito je presudila pa je ministarski kraj proglasio na bizaran način - na radnom zadatku. Ispred oronule fasade.

USKOK zanima i roštiljarnica Tomislava Tolušića. Točnije, pomoćni objekt koji se nalazi uz njegovu kuću, a koji je u imovinskoj kartici zatajio. Problem je bio i s parcelom u Privlaci koju je nakon prenamjene zemljišta prodao po četiri puta većoj cijeni. 

No što od svega navedenog ima ozbiljnu osnovu za pokretanje kaznenog postupka, znat će se nakon završetka izvida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ivana Ivanda Rožić/ 25.8.2019. u 22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne prilazite!

VIDEO Centrom Vrlike šeće vučica! Damir Skok za RTL: 'Izgleda da je ranjena. Vjerojatno je zato u naselju'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba