(ne)ispunjena obećanja / Jesu li stranke uplatile obećane donacije?

Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako su Kukuriku koalicija, Laburisti i HDZ najavili kako će donirati preostali novac namijenjen kampanji za izbore za Europski parlament, postavlja se pitanje jesu li to učinili i kome su uplatili novac.

22.5.2014.
8:29
Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su katastrofalne poplave pogodile Slavoniju, Kukuriku koalicija, Laburisti i HDZ su najavili kako će donirati ostatak novca namijenjen kampanji za EU izbore stradalima u poplavama. Međutim, nakon te najave, mediji nisu izvještavali jesu li uistinu održali svoje obećanje.

Stoga, Tportal je kontaktirao stranke i upitao ih jesu li uplatili novac i na čije račune.

Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) do sada je u kampanji potrošila više od 751.000 kuna, a u nedjelju su, usred katastrofalnih poplava, odlučili preusmjeriti preostalih 450.000 kuna za žrtve poplava umjesto za medijsko oglašavanje.

Taj su novac doista i uplatili na račun Crvenog križa u srijedu u prijepodnevnim satima.

Hrvatski laburisti za kampanju su potrošili skoro kao Kukuriku koalicija i HDZ-ova lista zajedno - čak 1.16 milijuna kuna! Kako im je ostalo još 50.000 kuna, toliko su već u ponedjeljak uplatili na poseban račun općine Gunja za prikupljanje humanitarne pomoći.

Lista predvođena HDZ-om potrošila je prethodnih tjedana 442.000 kuna, a obećali su donirati 200.000 stradalima u Slavoniji. Tportal u četvrtak ujutro još uvijek nije dobio odgovor jesu li i kome uplatili novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo