Pranje love / Ježić priznao da je potrošio 5 milijuna eura mita za Sanadera! 'To je jedino što sam mogao učiniti'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Odvjetnik je i dalje zahtjevao odgovore no od Ježića je dobio samo izmotavanje

4.7.2019.
9:42
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Robert Ježić priznao je da je sam potrošio novac koji je trebao isplatiti Ivi Sanaderu kao novodno mito od MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava u INI.

U ekskluzivnoj snimci s arbitražnog suda u Švicarskoj vidiljivo je da Ježić priznaje da je novac potrošio za sebe. Riječ je o pet milijuna eura koji su kao prva tranša trebali biti isplaćeni Sanaderu, piše Index.hr. No do bivšeg premijera novac nikada nije došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što sam mogao učiniti"

"Gospodinu Ježiću, upravo ste ovome sudu rekjli da ste u listopadu 2009. godine znali da je to novac koji dolazi od korupcije. Pitali ste: 'Što sam mogao učiniti?' Najmanje što ste mogli učiniti je ništa. A ono što ste zapravo učinili jest da ste 14 mjeseci kasniej taj novac prebacili u svoju tvrtku za vlastite potrebe te ste ga koristili. Prali ste novac koji dolazi od korupcije. Zašto?" pitao je Boyce Ježića.

"Pa to je bilo jedino što sam moga učiniti", odgovori je Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi mu je put

Odvjetnik je i dalje zahtjevao odgovore no od Ježića je dobio samo izmotavanje.

"Ok, možda nije razuman odgovor. Možda sam ja bio... To mi je prvi put. Teško mi je to protumačiti. I teško mi je dati odgovor", govorio je Ježić nakon što su mu pitanja prevedena. Zagledavao je fascikl s predmetom, ali u njemu odgovora nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ježićevo svjedočenje na toj arbitraži bilo je jedan od dva glavna razloga zašto je Hrvatska izgubila spor s mađarskim MOL-om. Drugi je razlog bila prisutnost suca Ivana Turudića na suđenju Ivi Sanaderu.

U Zagrebu je rekao da je moguće da je novac završio kod njega

Prije par tjedana na Županijskom sudu u Zagrebu, Ježić je ustvrdio da je moguće da je dio od pet milijuna eura mita za Sanadera završio na njegovom privatnom računu s kojeg je plaćao obveze prema Hypo banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje čiji je novac Ježić potrošio i zašto mu je uopće uplaćen.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski poduzetnik Imra Fazekaš na Županijskim sudu u Zagrebu je posvjedočio da je novac zapravo uplaćen za lobiranje u korist ruskih interesa. 

"Ovih pet milijuna eura nije bilo za Sanadera. To je novac koji je Ježiću isplaćen da bi lobirao za ruske energetske interese" ustvrdio je Fazekaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ježić radio za Ruse

Mađar govori kako su pet milijuna eura na Ježićev račun uplatile tvrtke pod ruskim utjecajem. Taj novac je bio isplaćen samo zato jer je Ježić obećao da će progurati njihove interese u projektu DružbAdria.

I Mađari i Rusi uvjereni da ih je prevario

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Ježić prevario i jedne i druge jer smatraju da je ukupna svota isplaćena sa ruskih računa bila bila čak 18,7 milijuna eura a ne samo pet. Za vrijeme cijele ove avanture Dioki je pao s 850 na troje zaposlenih, piše Index

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo