uoči sutrašnjeg prosvjeda / Jokić: 'Ostajem pri svojoj odluci, neću povući svoju ostavku'

Dan uoči sutrašnjih prosvjeda potpori kurikularne reforme diljem Hrvatske Boris Jokić i Predrag Šustar složili su se kako se kurikularna reforma mora nastaviti

31.5.2016.
16:48
VOYO logo

Voditelj kurikularne reforme Boris Jokić i ministar obrazovanja Predrag Šustar nastavit će razgovore o reformi školstva, izjavili su to nakon sastanka na Pantovčaku koji je sazvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Iako su time još jednom potvrdili ministrovu tezu da se reforma nastavlja, službeno je ostalo nejasno hoće li na čelu radne skupine i dalje ostati Boris Jokić. Neslužbeno, Jokić ne planira povući ponuđeno razrješenje, ali će reformu podržati savjetima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUDAN ISTUP NA PANTOVČAKU /

Šustar sutrašnji prosvjed nazvao feštom pa postao predmet ruganja na društvenim mrežama

Image
ČUDAN ISTUP NA PANTOVČAKU /

Šustar sutrašnji prosvjed nazvao feštom pa postao predmet ruganja na društvenim mrežama

Naime, Jokić je ponovio kako je reforma obrazovanja 'vrlo važna stvar, jednako važna kao i druge reforme te zaslužuje pažnju i medija i dionika društvenog života'.

S obzirom da je Ministarstvo obrazovanja u utorak otvorilo javnu raspravu o 52 dokumenta, koje je predložilo 400-tinjak stručnjaka i praktičara unutar radnih skupina, Jokić je rekao kako su 'dokumenti skloni doradi, nisu savršeni'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako treba uključiti i druge ljude i pogledati dokumente, na to smo spremni",  rekao je te ponovno pozvao na odmicanje politikantstva od obrazovanja.

"Političke stranke različitih veličina žele iskoristiti ovaj proces. On nije njihov proces, ovo je proces učitelja, nastavnika, fakulteta, teta iz vrtića i drugih. Poručujem svim političkim strankama da ne svojataju ovaj proces, radi se o nacionalnom procesu. Želim reći da struka uvijek treba biti ispred politike, ukoliko to nije tako, ovaj se proces neće moći nastaviti', ponovio je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasan im je naš stav. Predsjednica je već u pismu rekla kako želi da ostanem, no ostajem pri svojoj odluci. S njom i ministrom sam samo dogovorio da ćemo se čuti", rekao je Jokić za Index potvrdivši kako se ne vraća na čelo radne skupine. 

Predsjednica je pak izjavila da će učiniti sve da otkloni političke utjecaje na proces kurikularne reforme. Roditelje i struku pozvala je da se uključe u javnu raspravu o cjelovitoj reformi koja će voditi računa o potrebama tržišta, kako bi naša djeca bila rame uz rame najuspješnijima i najrazvijenijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo u konstruktivnom procesu i dijalogu provesti reformu koja će postaviti hrvatsku školsku djecu u prve, aktivne klupe, kako bi aktivno sudjelovali u razvoju domovine i gospodarstva. Ne da budu u zadnjim, pasivnim klupama, gdje će se skrivati, jer nisu imali vremena niti su im roditelji imali mogućnosti. O svemu tome razgovarat ćemo u okviru javne rasprave. Pozivam sve da se uključe u javnu raspravu, ali imajući u vidu nacionalni interes, a ne partikularne političke interese bilo koje stranke ili bilo koje ideologije", poručila je predsjednica.

Ministar Šustar u izjavi novinarima najveću pažnju je posvetio sutrašnjim prosvjedima i pozvao 'na smirivanje stanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasna je poruka - cijeli proces moramo vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to su institucije hrvatskog društva. Iskoristimo ovu reformu da ih ojačamo. Pozivam sve, bit će puno razgovora o ovome, imamo puno posla, puno detalja je pred nama, a poruka je vratimo kurikularnu reformu gdje joj je mjesto, a to su hrvatske institucije", kazao je ministar Šustar.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo