što kažu institucije? / Još jedna bizarnost hrvatskog zdravstva. Žena preminula nakon pada s bicikla jer je danima čekala operaciju

Iz Klinike za traumatologiju u priopćenju ističu kako je pacijentici pružena sva odgovarajuća medicinska skrb

10.8.2022.
19:48
VOYO logo

Potresna priča i smrt novinara Vladimira Matijanića motivirala je brojne Hrvate da i sami progovore o lošim iskustvima s hrvatskim zdravstvenim sustavom. Svoje potresno iskustvo na društvenim mrežama podijelila je i dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku kojoj je majka preminula u 70. godini, u bolnici, nakon što je 14 dana čekala na operaciju zbog pada s bicikla. Što na sve kažu institucije?

Problemi za Grozdanu Zovko počeli su u srpnju prometnom nezgodom na biciklu. 69-godišnjoj gospođi tada je od naizgled lagane ogrebotine na kraju utvrđena ozljeda zdjelice. Iz Opće bolnice Sisak prebačena je na traumatologiju u Zagreb. Za obitelj kreće agonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doktori su uvijek zauzeti i nemaju vremena za informiranje obitelji, do konačne informacije da se jedini u Hrvatskoj, koji takvu ozljedu može i zna operirati vraća s godišnjeg odmora 8. kolovoza 2022. godine. U međuvremenu, majka prolazi kroz brojne faze sve lošijeg stanja, treskavice, kopni iz dana u dan, što nikoga ne zabrinjava", poručila je Zdenka Zovko Brodarac, kći preminule na Facebooku.

Osam dana poslije gospođa Grozdana umrla je u bolnici. Obitelj u šoku. Kćer preminule proziva Kliniku za traumatologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oglasila se bolnica /

KBC o slučaju pacijentice iz Siska koja je umrla tvrdi da se postupalo prema smjernicama

Image
oglasila se bolnica /

KBC o slučaju pacijentice iz Siska koja je umrla tvrdi da se postupalo prema smjernicama

"Zovem i od prve uspijevam dobiti doktora koji mi to saopćava uz napomenu.. pa znate ona je imala sepsu. Pitam kakvu sepsu? Pa znate imala je i uroinfekt, eto dugo je ležala. …Ljudi, dugo je ležala, 14 dana je čekala operaciju! I nije ju dočekala….", tvrdi Zovko Brodarac.

Zbog čega utvrdit će nalaz obdukcije. Iz KBC Sestre Milosrdnice nakon prikupljanja svih informacija najavljuju unutarnjih nadzor. Ali i prije njega, tvrde iz Traume, sve je bilo po pravilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Klinike za traumatologiju u priopćenju ističu kako je pacijentici pružena sva odgovarajuća medicinska skrb u skladu s njenim stanjem i uobičajenim procedurama, uključujuči i antibiotsku terapiju zbog bakterijske upale urinarnog trakta. Sve poduzimane radnje bile su s ciljem pripreme pacijentice za izvodenje operacijskog zahvata na povrijedenoj zdjelici koji se prema svim smjernicama ističu izvodi unutar 3 tjedna, optimalno izmedu 10 do 14 dana.

Iz Udruge jasni: problemi zdravstvenog sustava prelijevaju se upravo na pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek postoji bojazan da su se situacije kao ova mogle spriječiti da se sve uočilo na vrijeme i vodilo računa o tijeku liječenja", kazala je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Koje je u ovom slučaju završilo najgorim mogućim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam li još koga mogla i trebala nazvati, jesam li mogla kome platiti, jesam li se trebala učlaniti u koju stranku u zadnjih 14 dana pa da mogu nekoga nazvati??? Jesam li ja zakazala ili je sustav zakazao?!Koliko košta život jednog običnog Hrvata/Hrvatice", poručila je kći preminule.

Još se čeka nalaz obdukcije, koji će dati odgovor o uzroku smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo