težak teren / Još jedna uspješna HGSS-ova akcija spašavanja: stradalog lovca izvukli iz šume

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je prebačen s teškom ozljedom noge u splitsku bolnicu. U akciji je sudjelovalo više od 20 pripadnika HGSS-a

26.12.2017.
14:49
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Munjevito i uspješno završena je akcija spašavanja I. B. (37), lovca iz Kaštela koji je u utorak ujutro ozlijeđen na nepristupačnom predjelu između Planog i Labina, piše 24sata.

Naime, muškarac je s dvojicom prijatelja krenuo u lov na dan sv. Stjepana. Nasreću, imao je mobitel pa je nakon nezgode alarmirao prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je prebačen s teškom ozljedom noge u splitsku bolnicu. U akciji je sudjelovalo više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, kako na terenu, tako i u helikopteru.

"Imali smo zemaljske snage na terenu koje su došle do muškarca i imobilizirali ga. Predio Kozarica je izuzetno težak, izvlačenje zemaljskim putem bi trajalo jako dugo jer nema staza, ničega, i bilo bi potrebno još GSS-ovaca, tako je podignut helikopter iz baze u Divuljama. Akcija je prošla bez većih problema, a zahvaljujemo HŽ-u na susretljivosti jer su zaustavili promet prugom tijekom akcije", doznaje se od pripadnika HGSS-a koji su izašli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo