ima li kraja? / Još jedno povlačenje proizvoda: salmonela otkrivena i u prepeličjim jajima

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

'Poznato je da su po jedna kutija s ukupno 144 komada prepeličjih jaja otpremljene u trgovine BILLA u Opatiji i Puli, kao i da su iste u postupku povlačenja', navodi se u priopćenju

25.11.2016.
18:17
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede upozorilo je potrošače da je na farmi prepelica u Tinjanu utvrđena prisutnost salmonele te pozvalo trgovce da jaja s te farme povuku iz prodaje i o tome smjesta obavijeste nadležne institucije. 

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je na farmi prepelica AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, Tinjan, u sklopu godišnje naredbe provedeno testiranje na bakteriju iz roda Salmonella spp. gdje je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium", kaže se u obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedena farma stavila je proizvod - jaja od prepelica na tržište putem tvrtki AGRO LINE DISTRIBUCIJA d.o.o. Zagreb i OVUM d.o.o. Zagreb.

Budući navedene tvrtke u Zagrebu nemaju odobreni ili registrirani objekt za poslovanje s hranom, nije poznat put kojim je pošiljka fizički otpremana. Poznato je da su po jedna kutija s ukupno 144 komada prepeličjih jaja otpremljene u trgovine BILLA u Opatiji i Puli, kao i da su iste u postupku povlačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informaciji zaprimljenoj od veterinarske inspekcije postoji osnovana sumnja na daljnju distribuciju unutar tržišta Republike Hrvatska te ovim putem obavještavamo potrošače i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr)", kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo