CIJENE VARIRAJU / Još nemate stan? Država ih prodaje nekoliko, a evo kako izgledaju

Stanovi su smješteni uglavnom na atraktivnim lokacijama, no još dosta novca treba uložiti u njihovo uređenje

1.8.2018.
20:29
VOYO logo

Krenula je nova, četvrta runda rasprodaje državnih stanova. Na popisu je njih 21, lokacije su Osijek i Zagreb, a jedan od njih ima - tek 9 kvadrata. 

Smješteni su uglavnom na atraktivnim lokacijama, no još dosta novca treba uložiti u njihovo uređenje. Cijene im variraju. Od 170 eura primjerice za stan u Osijeku... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 500 eura po kvadratu koliko se mora izdvojiti za stan u zagrebačkoj Gundulićevoj.  

Dok bi za glavnu ulicu u metropoli trebali izdvojiti znatno više. Opet, znatno jeftinije od cijena koje se inače tamo kreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nitko u njima dugo nije živio - osjeti se vlaga, a mnogo toga treba i popraviti. Veličine različite - od komfornih do toliko malih da se čovjek u njima može i jedva okrenuti.

"Naši kupci i gledatelji su doduše malo nezadovoljni izgledom tih stanova i onda to daje lošu sliku kao da se država loše odnosi prema tim stanovima, to su stanovi koje smo mi takve preuzeli i o tim stanovima su vodili brigu njihovi bivši korisnici i evo, stanje je dosta loše", rekao je državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, prodaja dobro ide. Od 33 stana koja su ponuđena prvi put - 16 ih je prodano za dva i pol milijuna kuna. Isti broj ponuđen je i na drugom natječaju, ali prodano ih je 27. Za 15 i pol milijuna kuna.  

Na trećem se ponudilo 24 stana. Obrade su još u tijeku. Al 11 stanova već je gotovo prodano za 2 i pol milijuna kuna. Sve zajedno - 20 i pol milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ministarstvu ne kriju zadovoljstvo.

"Bilo je dosta atraktivnih lokacija, tako da jedan stan smo prodali za preko dva i pol milijuna kuna od 100 i nešto kvadrata. Postigli smo jako dobru cijenu. To je pitanje lokacije, pitanje stana u kakvom je stanju", zaključio je Boban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi stanovi kupuju se po modelu 'viđeno-kupljeno'. A ponude se zaprimaju do 4. rujna. U zatvorenim omotnicama.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo