odsluženje kazne / Josip Perković stiže u Hrvatsku: 'Kaznu će prevesti na naš pravni sustav i nakon toga će biti izručen'

Image
Foto: Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Bivši jugoslavenski, ali i hrvatski obavještajci Josip Perković i Zdravko Mustač u siječnju bi mogli biti dovedeni na odsluženje kazne u Hrvatsku

5.12.2018.
12:40
Peter Kneffel/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnik Josipa PerkovićaAnto Nobilo potvrdio je za Vijesti.hr da je na Županijski sud u Zagrebu stigla dokumentacija vezana uz izdržavanje Perkovićeve kazne u Hrvatskoj nakon što je u Njemačkoj zajedno sa Zdravkom Mustačem osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. "Županijsku sud mora zakazati izvanraspravno vijeće gdje bi se ta kazna koja je tamo izrečena prevela na naš pravni sustav i nakon toga će on biti izručen", kazao je Nobilo.

Izvanraspravno vijeće također mora odlučiti koliko će Perković provesti u zatvoru jer u Hrvatskoj ne postoji kazna doživotnog zatvora, a Nobilo je ranije kazao kako kazna ne može biti veća od 15 godina. Osim Pekovića, Hrvatskoj bi trebao biti izručen i Zdravko Mustač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši jugoslavenski, ali i hrvatski obavještajci Perković i Mustač u siječnju bi mogli biti dovedeni na odsluženje kazne u Hrvatsku, ocjenjuje Nobilo. Nakon što dođu u Hrvatsku Perković i Mustač isprva će biti smješteni u zagrebačkom Remetincu, a nakon procjene će biti raspoređeni u neku od kaznionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo