ako se obvežu provesti reforme / Josipović: 'Koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir, spremni smo koalirati sa SDP-om'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Na pitanje kome bi se njegova stranka priklonila ako bude tijesna razlika između SDP-ove i HDZ-ove koalicije, Ivo Josipović je odgovorio: 'SDP-u zbog bliskosti svjetonazora'

6.11.2015.
15:29
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez Ivo Josipović ocijenio je u petak da neće biti ponavljanja parlamentarnih izbora jer će biti poslijeizbornog koaliranja, a njegova stranka spremna je, kako je dodao, ući samo u lijevu SDP-ovu koaliciju ako se postigne dogovor o provedbi regionalizacije, reformi pravosuđa i javne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s novinarima na zagrebačkome Cvjetnom trgu, Josipović je rekao kako su ponovljeni parlamentarni izbori malo vjerojatni jer će jedna od dviju velikih koalicija 'na svoju stranu privući još nekoga i formirati vladu, a hoće li ona biti stabilna, o tome se može razgovarati'.

Na pitanje kome bi se njegova stranka priklonila ako bude tijesna razlika između SDP-ove i HDZ-ove koalicije, odgovorio je: "SDP-u zbog bliskosti svjetonazora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S HDZ-om nismo bliski po svjetonazoru i koalicija s njima ne dolazi u obzir. A kad je riječ o SDP-ovoj koaliciji, lijevoj koaliciji ili nekoj široj lijevoj centrističkoj koaliciji, tu smo se spremni prikloniti, ali samo ako se obvežu provesti reforme. U toj ćemo koaliciji mi biti oni koji će svaki dan bosti i propitivati, gristi i tražiti da se obećano provede, a ne kao što je to bio slučaj s Planom 21", istaknuo je Josipović.

Dodao je kako Hrvatska treba razvoj, a za to je nužna ozbiljna reforma društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji gospodarska reforma koja ne bi bila povezana i sa strukturnim reformama u državi", ustvrdio je te istaknuo da njegova stranka očekuje i traži regionalizaciju i 'tvrdu reformu pravosuđa i javne uprave i okretanje digitalizaciji'.

Digitalizaciju je istaknuo kao ključni pokretač svih gospodarskih aktivnosti i javnih servisa te alat kojim se može 'zadati najozbiljniji udarac rak-rani - korupciji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo