ŽESTOKA KAMPANJA / Josipović raspisao izbore, neka igre počnu!

Image

Ivo Josipović raspisao je izbore za 7. saziv Hrvatskog sabora. Nakon što odluka bude objavljena u Narodnim novinama, počinje teći rok od 14 dana do kada stranke moraju predati svoje prijedloge lista.

31.10.2011.
12:48
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je potpisao odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora za sedmi saziv Hrvatskog sabora.

Šesti saziv Sabora raspušten je u petak, a datum održavanja izbora bit će 4. prosinca.

Predsjednikova odluka će tijekom dana biti objavljena u Narodnim novinama, a nakon toga izbornu proceduru preuzima Državno izborno povjerenstvo (DIP) i počinje teći rok od 14 dana do kada stranke moraju predati svoje prijedloge lista.

Javnosti će se predsjednik obratiti 2. studenog u 19.30 sati i pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da izađu na izbore.

U 7. saziv Sabora birat će se 151 zastupnik, 140 u Hrvatskoj u 10 izbornih jedinica, osam zastupnika manjina te tri zastupnika dijaspore.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ranije je rekao da je Hrvatski sabor u svom posljednjem mandatu donio neke vrlo važne odluke te istaknuo da je Hrvatska u tom saborskom sazivu "završila svoju europsku epizodu, koja je vrlo važna". "Doneseno je jako puno zakona i to je bilo vrlo važno", istaknuo je Josipović.

Dodao je da su mnogi zastupnici radili i opravdali očekivanja, a birači će, rekao je, reći tko ih je, a tko nije opravdao. Upitan je li ga strah da bi zbog svih događaja zadnjih par dana predizborna kampanja mogla "patiti" i neke važne teme biti u drugom planu, hrvatski predsjednik smatra da će se tijekom kampanje raspraviti sve važne teme.

"Izbori će biti za malo više od mjesec dana, a nakon toga će se konstituirati Hrvatski sabor i nova vlada. Tko pobijedi, čeka ga zaista ozbiljan posao", izjavio je, dodavši kako očekuje dobar izlazak građana na izbore. Upitan treba li Hrvatska pozvati MMF, rekao je kako treba napraviti sve što nam se isplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo