poziv građanima / Jovanović: 'Ne dozvoliti da u vladu uđu ustaški nostalgičari i rigidni katolibani'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Vlada je zbog par glasova otvorila granicu prema BiH', kaže Peđa Grbin

30.6.2020.
12:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat na listi Restart koalicije u osmoj izbornoj jedinici Željko Jovanović pozvao je u utorak građane da ne dopuste da u Vladu uđu "ustaški nostalgičari i rigidni katolibani koji bi diskriminirali građane".

"Dva su razloga zbog čega građani moraju izaći na izbore. Prvi je taj da nakon ovih izbora osiguramo stabilnu i odgovornu većinu iz koje će proizići učinkovita vlada bez korupcije koja je u stanju riješiti probleme u gospodarstvu i zdravstvu koje nas čekaju. Drugi razlog je taj da građani svojim glasom i svojim izborom Restart koalicije ne dopuste da u Vladu uđu ustaški nostalgičari i rigidni katotalibani koji bi diskriminirali građane", istaknuo je Jovanović na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Svetvinčentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odluka izazvala negodovanje /

Nekoliko dana prije izbora: Božinović objasnio zašto se ukida samoizolacija za osobe iz BiH

Image
odluka izazvala negodovanje /

Nekoliko dana prije izbora: Božinović objasnio zašto se ukida samoizolacija za osobe iz BiH

Građani bi, kako je rekao, trebali u što većem broju izaći na izbore te izabrati uspješniju Hrvatsku. 

Grbin: Vlada je zbog par glasova otvorila granicu prema BiH

Peđa Grbin ogorčen je, kaže, jer je vlada zbog par glasova odlučila otvoriti granicu prema BiH bez bilo kakvih ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epidemiološka sitacija u BiH je takva da je jučer bilo četiri puta više zaraženih nego u Hrvatskoj, a broj zaraženih se u zadnjih pet dana udvostučio. Takvo otvaranje granice vjerojatno znači da će Hrvatska u okviru Europske unije sa zelene doći na narančastu listu što predstavlja mogućnost zatvaranja granice prema Sloveniji i drugim državama EU-a. Pozivam Vladu da to ne čini", ustvrdio je Grbin.

Upozorio je i kako sena taj način ugrožava turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoćnje sučeljavanje čelnika SDP-a Davora Bernardića i HDZ-a Andreja Plenkovića doživio je kao "sraz jedne jedne osobe s energijom, svježinom i idejama odnosno Bernardića te osobe čija arogancija i bahatost ne samo prema protukandidatu nego i prema građanima izlazi iz svih okvira". "To je nedopustivo", zaključio je Peđa Grbin.

Sanja Radolović je pak istaknula kako će prioritet Restart koalicije biti daljnje osnaživanje turističkog sektora, putem smanjivanja stope PDV-a na deset posto te zadržavanje postojećih radnih mjesta u turizmu s obzirom na to da ova gospodarska grana zapošljava više od 110 tisuća djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi prioritet je sređivanje sustava povlačenja sredstava iz EU fondova i olakšavanje korištenja istih za korisnike", zaključila je Radolović. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo