'gradonačelnik svemira' / Juričan dobio presudu, konačno se može zvati Milan Bandić: 'Malenica, taj Bandićev potrčko, mora otići! Za vikend idem na kriket (i janjetinu)'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Cijeli pravni proces, koji je trajao više od dvije godine, koštao je državni proračun više od 60.000 kuna u obliku odvjetničkih i sudskih troškova, navodi

22.10.2021.
9:40
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Dario Juričan objavio je jutros da su poništene odluke po kojima mu je oduzeto pravo da promijeni ime u Milan Bandić

Cijeli pravni proces, koji je trajao više od dvije godine, koštao je državni proračun više od 60.000 kuna u obliku odvjetničkih i sudskih troškova, navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"POBIJEDIO SAM BANDIĆEVOG POTRČKA MINISTRA MALENICU!

Prošlo je više od dvije godine otkako sam legalno tražio promjenu imena u Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je cijela procedura obavljena po zakonu, isprva mi je bilo udovoljeno, da bi mi već s mojim prvim medijskim nastupom ime Milan Bandić bilo oduzeto u roku 24 sata i to prvo od strane Grada Zagreba, a potom i od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, koje je i tada i sada vodio Ivan Malenica.

Pogodovalo se, neposredno prije predsjedničkih izbora, gazdi Zagreba, staroj Uskokovoj mušteriji Milanu Bandiću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku vodila su se na Upravnom sudu, paralelno čak tri procesa koja mi je pravnom spiralom redom otvarao ministar Malenica. 

Napominjem da se predstavnici ministarstva nisu pojavili niti na jednom sudskom ročištu, niti na jednom procesu u pune dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije čudo kako država gubi brojne sudske procese, a javni proračun zbog nemara biva oštećen za milijunske iznose.

Ivan Malenica je izigravao klauna u tom mom dvogodišnjem, jednostavnom i pravno osnovanom zahtjevu za promjenom imena. I na kraju, kad je Visoki upravni sud donio presudu, tjednima ju je držao u svojoj ladici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijski taj čovjek razumije samo jezik hapšenja, pa je Presudu suda napokon iznio na svjetlo dana.

Cijeli taj pravni proces koštao je preko 60.000 kuna u obliku odvjetničkih i sudskih troškova, a javni proračun je oštećen. I to zbog koga - jednog ćapatora Bandića i Malenice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Malenica ruši ugled struci jer je pao na ovom slučaju, iako mu je upravo “Izvršenje upravno-sudskih odluka u hrvatskom poredbenom pravu” bio naslov doktorske disertacije.

Toliko o zemlji znanja...

Zbog sveukupne neozbiljnosti i beskičmenjaštva ministar Ivan Malenica, taj Bandićev potrčko, mora otići. Pošteni premijer Plenković, u kojeg imam vjere, morat će zamoliti svoju tajnicu da ministru Malenici napiše razrješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinut sam što vrlo vjerojatno postoji stanovita količina neizvršenih presuda koje Malenica i dalje drži u ladici i time potencijalno oštećuje proračun, pa pozivam sve oštećene građane da mi se glede toga jave na: info@gradonacelniksvemira.com.

Zahvaljujem se mojoj odvjetnici Ljiljani Maravić Pirš koja je dvije godine bila uporna i nepokolebljiva u svim pravnim bitkama koje su nam bile nametnute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije moja pobjeda, ovo je poraz svih nas građana Hrvatske, u kojoj jedno ministarstvo (i to pravosuđa!) postaje manipulator i iscrpljivač. Ali ostaje važna poruka svim građanima da treba ustrajati do kraja u borbi protiv jatačkog,  korumpiranog, pokvarenog sistema.

Za vikend idem na kriket (i janjetinu), a o daljnjim koracima idući ću tjedan rado obavijestiti javnost.

Milan Bandić, gradonačelnik svemira
", napisao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo