gost rtl direkta / Juričan otkrio zašto je redovito na suđenju Bandiću: 'Dobit će tri godine zatvora'

'S filmom o Bandiću se ne žurim. Želim u njega staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor'

22.1.2020.
22:32
VOYO logo

Ovih se dana baš čini da je Milan Bandić ostao sam na svijetu. Čovjeku koji je već 17 godina na čelu glavnog grada Hrvatske kao da svi polako okreću leđa. Prvo su se okomili na njega zbog poraza Kolinde Grabar-Kitarović. Polako ga se odriču partneri iz HDZ-a i govore i da je vrijeme za nekoga mlađeg. Osipa mu se klub u Saboru, zbog slučaja Srebrnjak protiv njega se okrenula i Crkva, odnosno Glas Koncila. 

Ispred sudnice su ga u srijedu čekali prosvjednici koji su vikali da je kriv i donijeli mu darove za zatvor, u slučaju da ga proglase krivim - sapun, četkicu za zube, toalet papir i ručnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetite se, prosvjedovalo se protiv njega obje subote uoči izbora. Danas mu je i Hrvatsko novinarsko društvo odbilo doći na domjenak jer je njegovo ponašanje prema novinarima i novinarkama neprihvatljivo. A gradsku oporbu koja ga glasno proziva zbog zagrebačkog Manhatanna, GUP-a i smeća, da i ne spominjemo. Ako ste zaboravili, u vrijeme adventa pričalo se samo o namještanju poslova. 

Ali od svih drugih, najjasnije je Bandiću metu na leđa nacrtao čovjek koji se također htio zvati Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL Direkta je Dario Juričan koji je i danas bio u sudnici. Zašto? Za potrebe filma? 

"Ja sam redovna životinjica na svim tim procesima. Tamo se vodi puno tih procesa u kojima su involvirani svi Bandićevi suradnici", kazao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako to izgleda, pa dobro ne iz prvog, ali iz zadnjeg reda, odgovara:

"To je beskonačno dosadno. Postane zanimljivo kada su jaki svjedoci, a onda oni gube pamćenje i naknadno dobiju pamćenje. Danas nije bilo nešto zanimljivo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A, nakon spektakularnog uhićenja - zapravo smo svjedočili ničemu. Za štandove Bandić nije kriv, za Pripuza nema štete, na kraju se slučaj protiv Bandića svodi na vožnju na kolinje službenim autom...

"Bernardić - kralj političkog nečinjenja"

"Ja sam sada čuo njegove odvjetnike. Ovi divni odvjetnici brane samo nevine ljude. Meni je jasno da je i Bandić nevin. U svim tim procesima dokazni materijali su dosta jaki. Ima tu hrpe svega. Da nema tog procesa, ne bismo nikad saznali da ima tri tajna stana", podsjetio je 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O aferi "Štandovi" kaže:

"Mi smo to otkrili davno. Htio sam da to sve ide u filmu, ali kada je krenula kampanja, odlučili smo to 'rokati'", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Aktivisti dočekali Bandića zvižducima, ali i zanimljivim poklonom, on poručio: 'Nisam kriv!'

Image

Aktivisti dočekali Bandića zvižducima, ali i zanimljivim poklonom, on poručio: 'Nisam kriv!'

Krešimir Macan nedavno je na RTL-u rekao da je Bandiću upravo Juričan ''nacrtao metu na leđa''. Nekoliko mjeseci poslije - svi su protiv njega...

"Ja sam bio samo malo uporniji nego drugi. Ja sam ga 'rokao' od prvog do zadnjeg dana. Htio sam građanima pokazati da je problem vrlo konkretan", govori Dario Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje prati li i patnje Ivice Todorića, Juričan kaže: 

"O da, tog patnika! Vidim da drži presice pa ga koji dan kasnije vidim kako vozi Mercedes", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome što će se dogoditi s Milanom Bandićem, jasan je:

"Moja procjena je da neće dobiti više od pet godina zatvora. Čini mi se da bi mogao dobiti oko tri godine. To će dosta dugo trajati, ali materijalni dokazi su dosta jaki", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avantura na predsjedničkim izborima donijela mu je 88.000 glasova, 34.000 samo u Zagrebu. Na račun tog broja otišao je i pred Holding tražiti dio plijena.

"Ja sam javno rekao: čemu ti izbori ako nema plijena?", jasno će Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O daljnjim planovima kaže:

"S filmom o Bandiću se ne žurim. Želim u njega staviti i Davora Bernardića, on je politička niškorist, zagrebački štakor. Čekam parlamentarne izbore pa da vidim kako će završiti on, kralj političkog nečinjenja. Radi antikorupcijsku koaliciju, a prijatelj mu ima kućicu na Adventu i taj frendač je politički tajnik stranke Milana Bandića", rekao je Dario Juričan u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo