Ponudio brzo rješenje / Juričan pisao USKOK-u: 'Dajte Bandiću imunitet pa neka kaže kako su mu prijatelji pomogli'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nabrojao je sve što bi Bandić trebao otkriti, pa tako i je li bilo lakše raditi sa Sanaderom ili Plenkovićem

5.12.2019.
8:55
Sanjin Strukic/Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički kandidat Dario Juričan, poznat i kao "Milan Bandić", USKOK-u je poslao otvoreno pismo u kojem ih poziva da gradonačelniku Zagreba da imunitet pod uvjetom da ispriča kako mu je sve uspjelo i kako su mu prijatelji pomogli. 

"Otvoreno pismo USKOK-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured ravnatelja Uskoka, Gajeva 30a, Zagreb
Ravnateljica Vanja Marušić

Momba: Dajte gradonačelniku Milanu Bandiću imunitet, a onda neka nam kaže kako mu je sve to uspjelo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovana ravnateljice Marušić!

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim 'pajdama' ima desetak Uskočkih optužnica, a ti su procesi u različitim fazama na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Bandić bio u zatvoru 2014., a vi se još uvijek s njim natjeravate po sudovima, predlažem vam instant rješenje: dajte mu imunitet, a zauzvrat neka javno prizna kako mu je sve uspjelo i koje su mu pajde pomogle. Predlažem da napiše knjigu, ili još bolje, neka snimi film! Prihod od tog djela neka ide u edukativni Fond za poticanje korupcije", napisao je Juričan. 

Nabrojao je i što bi sve još Bandić trebao otkriti

"U tome djelu svakako bi se trebale naći sljedeće epizode:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Kako mu se Ivica Todorić odužio za legaliziranje Kulmerovih dvora s famoznim trikom da su “veleposlanstva tražila da u zelenoj podsljemenskoj zoni mogu graditi rezidencijalne zgrade”?
  • Zemljište na uglu Vukovarske/Heinzelove koje je tvrtka Grokomp zamijenila s gradom Zagrebom, Grokomp je prodao Agrokoru za 2,9 milijuna eura, ali je napravljen i dodatni, tajni aneks i cijena je napuhana na 6,3 milijuna eura. Kamo je otišao novac od Grokompa, tko je tu omastio brk?
  •  Tko je tako dobro organizirao mrežu koja je u aferi Nadstrešnice krivotvorila preko 350 dokumenata, za svaku pojedinu nadstrešnicu, a od kojih svaki ima nekoliko stranica? To je bio pravi fizički pothvat, ti ljudi zbilja zaslužuju pohvalu!
  • Kako je plaćen namještaj ekskluzivnih talijanskih marki u tri tajna stana koja je, prema Rješenju Vrhovnog suda, Bandić koristio i koji su mu bili na raspolaganju? Tko su njegovi prijatelji koji su u tim stanovima ugošćivali svoje prijateljice?
  • Tko mu je dojavio da će u Poganoj Vlaki (BiH) sigurnosna agencija SIPA raditi pretres garaže u kojoj je skrivao zatajene oldtajmere, koje je potom brzinski sklonio?
  •  Kojim kanalima i kamo posprema sve specijalne terete koje mu donese Zdenko Antunović, popularni Zdena, koji je diplomirao upravo na temu Prijevoz opasnih tereta?
  • Kako je njegova administrativna tajnica Marija Caharija, koja je kod njega bila zaposlena sa srednjom školom, dogurala do voditeljice podružnice Zagrebačkog holdinga – Upravljanje projektima? Je li to, napokon, jedna lijepa hrvatska priča o uspjehu?
  • Je li pronašao svoje ime na dokumentu zvanom OCTA (Organised Crime Treat Assesment, procjena prijetnje organiziranoga kriminala u RH) koji je 2010. preko prljavih policajaca iscurio iz Uskoka?
  • Kojim je to biranim riječima i obećanim uslugama ishodio da Miroslav Tuđman u Operativno-tehničkom centru (OTC) provjeri da li ga Uskok prisluškuje, što je Tuđman 2014. i učinio te time otkrio i upropastio tajnu istragu?
  • Kad se kraljevima Adventa odredi masna tarifa, da li oni odmah pokunjeno pristaju, ili se cjenkaju?
  • Kako izgledaju druženja po Bocca Maraiu i Mon Amiju s dubajskim investitorom Mohamedom Alabbarom? Kako su točno posložene karte oko zagrebačkog Manhattana i koliki kolač će dobiti pajde iz Kamgrada?
  • Jel mu bilo lakše raditi dealove s Ivom Sanaderom ili pak s Andrejem Plenkovićem?
  • Kada priča vic Kolindi Grabar Kitarović, da li se ona samo smijulji ili ga ipak, onako blago potkapacitirana, zamoli da joj objasni poantu?", zapitao se Juričan.

Zaključio je i kako su ovo samo neka od pitanja te da USKOK slobodno može dodati još koje. 

"To što bi gradonačelnik Milan Bandić tim 'dealom' ostao na slobodi, mala je cijena za neprocjenjivo iskustvo koje bi na njegov edukativni uradak donio, a i predsjednica Kolinda ne bi morala mijesiti kolače i nositi mu ih u zatvor", stoji u objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo