Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
o gašenju radija 101

Juričan uputio otvoreno pismo Plenkoviću: 'Sad sam potpuno ozbiljan, a ti si potpuno neodgovoran. Slijedi ti kraj'

Tvoj mandat nećemo pamtiti po kineskom mostu, nego po otvorenoj predaji radio postaja znaš-već-kome, napisao je Juričan

Image
Foto: PIXSELL
RTL Vijesti/ 11.8.2021. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Redatelj i aktivist Dario Juričan uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću o gašenju Radija 101 koji je nakon 37 godina prestao emitirati svoj program.

Pismo prenosimo u cijelosti:

''Udruženi radijski poduhvat - uvijek ista priča

Dragi moj Plenx, da te malo podsjetim kako je to bilo u onu davnu zimu 1996.

Otac nacije je radi, kako se tada govorilo, “prehlade” pohodio bolnicu u SAD-u i ostavio je podređenima zadatak da silom razbiju prosvjed na kojem se nas 100.000 na glavnom zagrebačkom Trgu okupilo povodom gašenja Radija 101, radija koji je inteligentno vođenim programom silno nervirao Oca, inače potpuno cijepljenog od humora. Ministar unutarnjih poslova bio je Ivan Jarnjak koji srećom nije poslušao Oca i nije silom razbio prosvjed, što je po povratku Oca u domovinu platio smjenom. Poslije mu je zatajila memorija, bude to u vas HDZ-ovaca česta boljka, pa se više u medijskim istupima ne sjeća koju mu je prljavu rabotu Otac tada zadao činiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
A evo i tko ju je dobio

Direktor Radija 101 o odluci VEM-a za RTL.hr: 'Razmišljamo da cijeli slučaj riješimo sudskim putem'

Image
A evo i tko ju je dobio

Direktor Radija 101 o odluci VEM-a za RTL.hr: 'Razmišljamo da cijeli slučaj riješimo sudskim putem'

Radim fast forward da preskočim sve detalje mučne propasti Stojedinice i dolazim do današnjeg trenutka – konačnog HDZ-ovog čavla u lijes radija koji smo voljeli.

Kao što možda znaš, Vijeće za elektroničke medije (VEM) odlučilo je koncesiju Radija 101 dodijeliti tvrtki iz ogromnog portfelja vrijednog, a javnosti gotovo nepoznatog Ivana Jurića Kačunića. Prema analizi portala Media Daily, njihova ponuda nikako nije bila najbolja, a k tome je Media Daily naknadno otkrio i da je tajanstveni Kačunić vlasnik svih zaštićenih žigova velikih radiostanica u čije se vlasništvo debelo sumnja.

Upravo se čita

Image
pretužno

Užasne i šokantne vijesti od obitelji obožavane Ede iz serije 'Miriše na ljubav'

E sad moj Plenx, trenutak je da prestaneš hladiti jaja, obratiš pozornost i počneš čitati novine.

Izgleda da ekipa koja ti radi press clipping nije obnovila pretplatu na Nacional, pa si eto zbog tuđeg nemara propustio saznati da već mjesecima jedan od osnivača tvog HDZ-a, odbjeglica od zakona Miroslav Kutle, u tom tjedniku nemilice guzi novopečenog koncesionara i pajdu iz starih dobrih vremena Ivana Jurića Kačunića, s kojim je do jučer bio u talu, i uvjerljivo podastire dokumente o tajnom vlasništvu i ortakluku Organizacije u nizu radijskih postaja (Antena Zagreb, Narodni radio, Extra FM, Enter Zagreb, Radio Dalmacija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prema Kutlinim navodima, Organizacija će sada držati preko 70% radijskog etera. Znam da te to nije briga, iako smo eto upravo dobili još jedan slučaj Grupo, u kojem ekipa ispod radara monopolizira medijski prostor.

'Pitaj Sanadera, Karamarka. Uvijek ista priča'

Nećeš vjerovati, Kutle kao osobe koje su mu, nakon navodne Kačunićeve izdaje, preotele prikriveno vlasništvo, spominje braću Pripuz, a koji da mu rade o glavi.
Vjerojatno te ne zanima niti to što je Davor Marić, jedan od članova VEM-a, bio u intenzivnim kontaktima i pajdašiji s Kutlom i Kačunićem u tvrtki Radio Dalmacija. To se u pristojnim državama, pajdo moj, zove sukob interesa.

Za ovom Stojedinicom će rijetki plakati jer nije ostala niti sjena one za koju smo se okupili 1996. Ali tebe moj Plenx treba smatrati odgovornim što si dozvolio da Organizacija preuzme radijski eter. Sad sam potpuno ozbiljan, a ti si potpuno neodgovoran. Tvoj mandat nećemo pamtiti po kineskom mostu, nego po otvorenoj predaji radio postaja znaš-već-kome.

I da ti nacrtam, moj Plenx, jer postoji jasan obrazac kako to kod vas u HDZ-u završi: prvo uđeš u dil s ekipom koja zarobljava državu ruskim plinom, pa središ Organizaciji preuzimanje medija – i onda ti slijedi kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pitaj si Sanadera. Pitaj Tomicu Karamarka. Uvijek ista priča.
Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!
Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje''.

RTL Vijesti/ 11.8.2021. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
mediteranska računica

Cijena nafte pala i na 82 dolara po barelu. Stručnjak odgovara zašto to odmah ne vidimo na benzinskim pumpama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba