čije su pčele? / 'Jutrošnji čaj u Saboru mi je prisjeo': HDZ-ovac prozvao stranačkog kolegu zbog meda

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL / Facebook

Proizvođač meda kojeg je prozvao je PIP, a vlasnik te tvrtke je Ivan Bračić koji je ujedno dugogodišnji i ugledni član HDZ-a

28.2.2018.
12:59
Robert Anic/PIXSELL / Facebook
VOYO logo

"Jutrošnji čaj u Hrvatskom saboru mi je prisjeo. Uz čaj dobijem 'Cvjetni med - dar pčela i prirode'. Zemlja podrijetla: mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Da, dobro ste pročitali - mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Mogli su barem napisati u kojem omjeru. Ironičan sam, naravno. U prijevodu čitajte: to je med iz Kine kojem je dodano malo meda iz Hrvatske. Pa, tko dopušta ovakve deklaracije? Je li se i ovaj med može prodavati u okviru promidžbene akcije 'Kupujmo hrvatsko'? Strašno", napisao je na svom službenom Facebook profilu HDZ-ov saborski zasutpnik Ivan Ćelić prije jutrošnjeg početka zasjedanja Sabora.

Naime, proizvođač meda kojeg je prozvao je PIP, a vlasnik te tvrtke je Ivan Bračić. Bračić je dugogodišnji i ugledni član HDZ-a, bivši pomoćnik ministra gospodarstva, zastupnik u zagrebačkoj Skupštini. Na upit je li svjestan da je napao svog kolegu čije poduzeće je vjerojatno najveći proizvođač meda, kratko je odgovorio za 24sata: "Ne možeš se u javnosti zalagati protiv uvoza, a raditi drugo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je također pod status na reagiranje ogorčenog pčelara napisao da je postavio zastupničko pitanje ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću (HDZ) zašto se dopuštaju takve deklaracije kako je reguliran uvoz meda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo