HRVATSKA TUGUJE / Lea Dekleva: 'Kad bismo usvojili 20 posto Oliverovih vrlina, svijet bi bio puno bolji'

'Razmišljala sam davno o ovom trenutku i povodom toga sam mu napisala pjesmu Vridilo je', otkrila nam je Lea Dekleva.

30.7.2018.
19:14
VOYO logo

Hrvatska tuguje za Oliverom Dragojevićem, a Vlada je sutrašnji dan proglasila Danom nacionalne sućuti. Prvi se put na takav način odaje počast nekome u Hrvatskoj, zastave su na pola koplja, ali ne otkazuju se koncerti i priredbe. Iz Vlade poručuju da je nemoguće zabraniti pjesmu, dok se cijela zemlja upravo pjesmom oprašta od Olivera.

Zapjevao je tko god je imao potrebu, a bilo ih je mnogo. Pjevalo se i u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Oliverovom kućom u Vela Luci obožavatelji ostavljaju svijeće i cvijeće. U posljednjih mjesec dana koje je proveo u bolnici razmišljao je samo o glazbi.

"Bio je pa čak i nedavno prije 3 mjeseca u Zagrebu na pregledu jer u toj nadi da se ovo sve drugo riješi samo da mu glasnice ostanu i da mu ostanu ruke i motorika da može svirati. Koliko god da je možda negdje u dubini imao nekakve strahove mi ih nismo vidjeli", rekla je Lea Dekleva, kantautorica i Oliverova prijateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lea je za Olivera napisala mnoštvo pjesama, a davno i jednu znakovitih stihova. 

"Razmišljala sam ja davno o ovom trenutku koji se sad događa, koji se dogodio i povodom toga sam mu napisala pjesmu Vridilo je."

Opisuje ga kao nevjerojatno jednostavnog, skromnog, pristojnog i normalnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bi 20 posto tih njegovih vrlina mi usvojili i nastavili tako živjeti, mislim da bi promijenili svijet od danas do sutra na puno puno bolje".

Na društvenim mrežama opraštaju se mnogi koje je osvojio tim vrlinama, a snimke zbora Izvor s kojima je intenzivno surađivao posljednjih godina pokazuju zašto ga svi toliko vole. Kada je pjevao sam u praznoj dvorani, pjevao je kao da je puna, a ljude s kojima je radio kupio bi odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo