Kakav preokret / Kad je fotelja u pitanju, kriteriji se mijenjaju! Hasanbegović uz Pupovca: 'Ja sam borac za manjine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zalago se da manjinske izborne liste budu ukinute, kao i za ukidanje istospolnog partnerstva

22.7.2020.
8:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Uz vijest da će Miroslav Škoro biti kandidat Domovinskog pokreta za potpredsjednika Sabora iz te su stranke objavili priopćenje o imenima njihovih favorita za buduće predsjednike saborskih odbora, od kojih je svakako najveće iznenađenje to da će DP predložiti Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina premda se u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri zalagao upravo za redukciju njihovih prava, piše Jutarnji list.

Vodstvo tog Odbora tradicionalno pripada predstavnicima manjina i vodio ga je Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želimo objaviti kako je DP dobio sedam dužnosničkih mjesta u novom sazivu Sabora. Dobili smo jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta kao predsjednici odbora, dva mjesta kao dopredsjednici i mjesto predsjednika kluba. DP predložit će Hasanbegovića i Stjepu Bartulicu za mjesta dopredsjednika kluba DP. Na predsjedničko mjesto Odbora za obitelj, mlade i sport bit će predložena Karolina Vidović Krišto dok će za predsjedništvo Odbora za lokalnu i područnu samoupravu bit predložen Ivan Penava", javljaju iz DP i nastavljaju kako će na dopredsjedničko mjesto u Odboru za poljoprivredu predložiti Ružicu Vukovac, a Hasanbegoviću Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a ponuđeno mu je i mjesto dopredsjednika u Državnom odvjetničkom vijeću.

Važno je reći, piše Milan Vrkljan, budući predsjednik Kluba DP, "da je oporba na sastanku funkcionirala izuzetno korektno i vrlo se jednostavno, lako i s puno dobronamjernosti uspio postići dogovor sa svima. Sastanak je završio dogovorom i bez konfliktnih situacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović: Ja sam korifej ljudskih prava

Kako će se netko tko se javno zalagao za referendum o promjeni izbornog zakonodavstva, kojim bi manjinske izborne liste bile ukinute, kao i ukidanje istospolnog partnerstva, sad boriti za zaštitu ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, što je temeljna zadaća matičnog saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina upitali smo Zlatka Hasanbegovića kojega Domovinski pokret nominira za potpredsjednika tog Odbora kojemu je na čelu Milorad Pupovac.

''Ja sam inzistirao na ovom Odboru, moram imati nekakvu zanimaciju naredne četiri godine. Dvoumio sam se između Odbora za ravnopravnost spolova i ovog za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Što je tu čudno? Ja sam korifej ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, bio i ostao. Zanima me redistribucija novca poreznih obveznika, ono što Josipović naziva etnobiznisom'', odgovorio je Hasanbegović za Jutarnji list, a na pitanje kako im je ta ideja prošla među opozicijom konstatirao je da je "SDP tanak s mandatima" i da ne može imati sve odbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo