zanimljiva opaska HGSS-a / 'Kad krenete ismijavati turiste u japankama na planinama, sjetite se onih koji šeću djecu po zaleđenim jezerima'

Image
Foto: Luka Stanzl/Borna Filic/PIXSELL

Njihova objava aludira na sve roditelje koji zajedno sa svojom djecom 'malo previše' uživaju u zimskim radostima, ne razmišljajući o sigurnosti sebe i svojih bližnjih

10.1.2017.
12:02
Luka Stanzl/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svojim društvenim mrežama objavila je zanimljivu opasku koja glasi: "Ubuduće kad krenete ismijavati turiste u japankama na planinama, sjetite se onih koji vode svoju djecu u šetnju po zaleđenim jezerima", što je izazvalo podsmijeh javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo neki od komentara su kako su "neki roditelji zaboravili odrasti i ugrožavaju živote svoje djece svojom nepromišljenosti", "prirodna selekcija" i "dođite na zagrebački Jarun, pa da vidite kretena".

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

​(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova objava aludira na sve roditelje koji zajedno sa svojom djecom "malo previše" uživaju u zimskim radostima, ne razmišljajući o sigurnosti sebe i svojih bližnjih.

HGSS-ovcima su tako i tako pune ruke posla, a već prvo radnog dana 2017. godine, dobili su poziv za pomoć od strane Policijske postaje Korenica jer je u šumi, nedaleko od naselja Homoljac kraj Plitvica, pronađeno vozilo koje se povezalo s nestankom mladića s riječkog područja. Taj je mladić kasnije pronađen mrtav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekjučer je na Kleku obilježena tradicionalna Planinarska nova godina, a da članovi HGSS-a imaju pune ruke posla pobrinula su se dvojica planinara

“Najprije su pri početku spuštanja s Kleka naišli na muškarca koji je skrenuo s planinarske staze. Kada mu se prišlo bio je pod vidnim utjecajem akohola i odbijao je svaku suradnju, pa smo bili primorani uz prethodnu konzultaciju s djelatnicima policije istog ‘upakirati’ u nosila i spustiti do Bjeloskog gdje su ga čekali djelatnici Policijske postaje Ogulin i Hitne medicinske pomoći”, kažu HGSS-ovci. Paralelno su od jednog planinara dobili dojavu o ozlijeđenom planinaru koji je prilikom spuštanja s Kleka po zaleđenoj stazi pao i zadobio lakše ozljede glave. Planinar je po dojavi saniran i otpraćen do Bjelskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

​​​(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Naveli smo vam samo dva primjera njihovih intervencija u posljednjih desetak dana, tako da vjerujemo da im čista nepromišljenost roditelja koji vode svoju djecu na zaleđena jezera zaista odmaže u njihovom poslu. Roditelji, ne otežavajte im posao i čuvajte svoju djecu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo