povreda prava / Kad pomislite da ne može gore, tu je zagrebačka politika: članici vijeća žele oduzeti pravo na informacije

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osim što je Mikić onemogućen pristup javnim dokumentima, Most upozorava da joj se onemogućuje pravo da bude obaviještena o terminima sjednica mjesnog odbora njezine gradske četvrti

20.2.2018.
10:53
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Baš kad ste pomislili kako u Hrvatskoj ne može netransparentnije i nepoštenije, zagrebačka politika uvjerit će vas u suprotno. Naime, u najnovijoj objavi zagrebačkog Mosta, Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb pokušava nezavisnoj vijećnici u četvrti Novi Zagreb – istok, Mireli Mikić Muhi, onemogućiti pristup informacijama.

Osim što je Mireli Mikić onemogućen pristup javnim dokumentima, Most upozorava da joj se onemogućuje pravo da bude obaviještena o terminima sjednica mjesnog odbora njezine gradske četvrti, točnije, da bude pozivana na te sjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu zagrebačkog Mosta prenosimo u cijelosti:

"Čini se da je u Zagrebu ponekad nemoguće ostvariti svoje zakonsko pravo na pristup informacijama. Nevjerojatna je priča Mirele Mikić Muhe, vijećnice Gradske četvrti Novi Zagreb – istok. Već mjesecima joj se onemogućuje pravo da bude obaviještena o terminima sjednica mjesnog odbora njezine gradske četvrti, odnosno da bude pozivana na te sjednice. Onemogućava joj se i pristup javnim dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pravima koja svim građanima Republike Hrvatske jamči Zakon o pravu na pristup infomacijama. Također, prema Poslovniku rad vijeća mjesnih odbora je javan i građani imaju pravo prisustvovati sjednicama. Ako se to onemogućuje vijećnici Gradske četvrti, što li tek mogu očekivati drugi građani?

Priča, nažalost, ide i dalje. Vjerovali ili ne, svim mjesnim odborima je upućena špranca dokumenta kojim Mireli Mikić Muhi trebaju odbiti prisustvovanje sjednicama i slanje zapisnika. Kako od viška glava ne boli, također je optužuju i za prijetnje te narušavanje ugleda Vijeća Gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora. Šprancu pogledajte u prilogu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Most nezavisnih lista podržava sve one koji se bore za pošten i transparentan rad gradskih četvrti i mjesnih odbora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo