LJUTITI ZAGREPČANI / 'Kad sam kupovao stan, platio sam i parkirno mjesto koje nemam. I sad bi mi još naplatili parking'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Magični aparati' na Gredicama i Srednjacima glavna su tema u ta dva zagrebačka naselja

21.7.2019.
14:34
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

''Kako sad tu nema aparata? Pa jučer je bio. Ovdje se ne zna tko pije, tko plaća! Dobro, tko plaća prilično je jasno'', preko puta O.Š. Josipa Račića u Ulici Srednjaci mjesto koje je donedavno krasio nedavno postavljeni automat za naplatu parkinga s nepovjerenjem je promatrao Vladimir Halek.

'Magični aparati', kako ih ironično nazivaju u kvartu, na Gredicama i na Srednjacima, glavna su tema. Nakon što su im sredinom tjedna po kvartu počeli nicati automati za parking, a da građane nitko o tome nije obavijestio, u jedno popodne počeli ih su ih micati. Do danas više nema niti jednoga od njih desetak postavljenih, piše Večernji list.

Na pitanje zašto su automati, nakon što su postavljeni, gotovo ekspresno i ukonjeni, iz ZagrebParkinga odgovorili su da je takva tehnologija postavljanja. A kakva je to točno tehnologija, nikome nije baš jasno. O čemu se radi ne znaju ni u Mjesnom odboru Horvati-Srednjaci, čiji članovi, kaže tamošnji predsjednik Mario Crkvenac, nisu obaviješteni o tome da će se automati postaviti. Ne znaju ni zašto su odjednom uklonjeni.

''Ista situacija dogodila se i prije dvije godine kada je, a da nam to nitko nije javio, uvedena naplata parkinga u 3. zoni na parkiralištu kod Mladosti. To parkiralište sada zjapi prazno, što stvara još veću gužvu po kvartu. Zato smo na sjednici Vijeća MO u prosincu izglasovali da se, ako se naplata proširi, kao što je u okolnim kvartovima, plaćaju karte 2. zone'', kazao je Crkvenac. 

A ako se pita stanovnike Srednjaka i Gredica, najavljena naplata parkinga u 3. zoni, odnosno od sedam do 18 sati je "izvan svake pameti" i ne rješava najveći kvartovski problem, a to je nedostatak parkirališnih mjesta.

''Jedan sam od prvih koji se doselio u kvart, tu sam otkad je sagrađen. Kada su se gradili prvi stanovi, auto je bio luksuz pa nitko nije očekivao da će parkirnih mjesta ikad faliti. Od početka ih je napravljeno premalo iako je, kada su se stanovi gradili, po tadašnjem projektu bilo predviđeno jedno parkirno mjesto za svaki stan. Je, moš' mislit'! Kod mene dan-danas u zgradi 80 stanova, a 20 parkirnih mjesta. Kad sam kupovao stan, platio sam i parkirno mjesto koje - nemam. I sad bi mi još naplatili ono što sam već platio!! Preko dana se još izdrži, nađe se poneko mjesto, ali navečer je parkiranje – lutrija. Nekad pola sata kružim po kvartu i onda sam sretan ako ulovim mjesto. Kada god mogu, idem biciklom jer ovako se ne može'', žali se Marijan Stilinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ljutiti stanovnici Srednjaka i Gredica zbog ovoga su pokrenuli peticiju koju je do sada potpisalo 450 ljudi, a u njoj od Grada traže obustavu naplate parkiranja sve dok se u tim kvartovima ne riješi nedostatak parkirališnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo