Hvalevrijedna akcija / Kad se male ruke slože: Građani Kaštel Štafilića udružili snage da očiste izgorjelu učeničku menzu

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Požar koji je prije dva tjedna buknuo noću proširio se iz kontejnera

22.2.2020.
21:40
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Građani u akciji u Kaštel Štafiliću čiste izgorjelu učeničku menzu. Radovi su to koji prethode sanaciji i obnovi, a tek treba utvrditi kako će se o tobaviti.

Podmetnuti požar prije dva tjedna proširio se iz kontejnera i zahvatio učeničku menzu. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, vatra nije zahvatila učenički dom ni srednju školu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pili se, čisti i izbacuje sav otpad sa zgarišta nekadašnje menze i kuhinje učeničkog doma u Kaštel Štafiliću. Brojni volonteri navukli su zaštitne rukavice i maske.

"A ima nas dosta, nastojat ćemo da se završi, ovo je najgore, ovaj sad dio. Poslije će bageri, valjda će se ovo rušiti, ne znam što će biti. Naše je da izbacimo drvo, da izbacimo šutu i ovo metala, a dalje što će biti... ne znam", kazao je Tadija Jovanović iz Kaštel Novog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Evo ja sam se maloprije nabo na čavao, ali dobro je prošlo. Ima dosta prašine i čađe, udiše se zapravo ugljen koji se stvorio nakon požara", rekao je Ante Giljan, član Planinarskog društva "Malačka"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar koji je prije dva tjedna buknuo u noći proširio se iz kontejnera. Uskoro je zahvatio menzu i kuhinju, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje na učenički dom.

Nastala šteta je milijunska, a prije sanacije bilo je nužno raščistiti zgarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jako bitno, ovaj današnji dan je važan - da mi sve skupa raščistimo da ljudi od struke mogu procijeniti kako dalje krenuti u sanaciju, od koje točke krenuti. Same razmjere štete na konstrukciji, na zidovima, to mi kao laici ne možemo znati, sad ide struka", izjavila je Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole "Braća Radić".

U obnovi zgrade financijski će sudjelovati županija, ali i Grad Kaštela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam točno kolika je financijska šteta, ali tu će sigurno pomoći županija i grad je tu na raspolaganju. Ovo moramo urediti, a ne pitati kolika je šteta. Jednostavno treba ovo isfinancirati i završiti ovu priču", izjavio je zamjenik gradonačelnika Kaštela Grgica Benutić.

Uz brojne volontere na terenu, pomaže i komunalna tvrtka s odvozom otpada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sav trošak odvoza i deponiranja otpada neće se naplatiti srednjoj školi, nego je to svojevrsna pomoć zbog svega što se dogodilo", kazao je Alen Lučić, direktor komunalne tvrtke Zeleno i modro.

S obzirom na to koliko je toga izgorjelo, radnih akcija s vrijednim volonterima moglo bi biti još.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo