U BANSKIM DVORIMA / Kadroviranje iza zatvorenih vrata: Vlada odradila novi niz imenovanja i razrješenja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Po običaju nakon otvorenog dijela sjednice Vlada je održala i zatvoreni dio

14.10.2020.
15:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada se opet bavila kadrovskim rješenjima pa su tako danas razriješeni dosadašnji predsjednik i članovi Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Dražen Bošnjaković, Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Josip Aladrović, Blaženka Divjak i Nina Obuljen Koržinek. Novom predsjednicom Komisije imenovana je Obuljen Koržinek, a članovima Marić, Grlić Radman, Malenica, Aladrović i Radovan Fuchs, priopćeno je iz Banskih dvora.

Image
TAJNOVITE CRKVENE FINANCIJE /

Potraga pokušala otkriti koliko novca dobiva Crkva, ali mons. Puljić odbio odgovoriti: 'Ne bih vam dao taj podatak. Ne bih.'

Image
TAJNOVITE CRKVENE FINANCIJE /

Potraga pokušala otkriti koliko novca dobiva Crkva, ali mons. Puljić odbio odgovoriti: 'Ne bih vam dao taj podatak. Ne bih.'

Bruno Kragić imenovan je glavnim ravnateljem Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, a Duška Mia Franić imenovana je članicom Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao predstavnica ministarstva nadležnog za poljoprivredu.

Vlada je usmeno izvještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te su usvojeni pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. godinu, a radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Donesena je i Odluka o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2019. godinu i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2019. godinu, kao i Odluka o knjiženju otpisa roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2019. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je utvrdila i stajalište RH za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 19. i 20. listopada. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će RH tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, istaknuli su iz Banskih dvora, ali Vlada će na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Sabor.

Također, utvrđeni su odgovori RH na pisma službene obavijesti Europske komisije u vezi s osiguranjem i reosiguranjem te u vezi s osposobljavanjem vozača i vozačkim dozvolama, a kako su napomenuli iz Vlade uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s EK u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo