'To nije kraj!' / 'Kaj bi ti štel bit?', odbacili kaznenu prijavu protiv bivše mlade HDZ-ove nade. Šimunić koji ga je prijavio ne odustaje

Kaznena prijava za neovlašteno snimanje više se ne može podnijeti, jer je rok odavno prošao

6.11.2021.
19:40
VOYO logo

Nakon što je USKOK priopćio kako je odbacio kaznenu prijavu protiv HDZ-ovog Žarka Tušeka zbog afere "kaj bi ti štel biti", reakcije se ne stišavaju.

Dok gradonačelnik Oroslavja poručuje kako je razočaran, ali kako ga to neće zaustaviti da se i dalje bori protiv korupcije, odvjetnik Žarka Tušeka odgovara, potez USKOK-a bio je jedini logičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno razočaran u sustav,  tako se od jučer osjećao gradonačelnik Oroslavja, jer mu je USKOK odbacio kaznenu prijavu.

Image
'KAJ BI TI ŠTEL BIT?' /

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Tušeka i Gredičaka, Šimunić: 'Kakva je to poruka onima koji žele prijaviti kriminal?'

Image
'KAJ BI TI ŠTEL BIT?' /

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Tušeka i Gredičaka, Šimunić: 'Kakva je to poruka onima koji žele prijaviti kriminal?'

Sve je počelo sredinom siječnja

"Kakva se moralna poruka šalje narodu? Kakva se poruka šalje ljudima koji žele prokazati korupciju? Onda se bude netko pital zašto se nema povjerenja u institucije?", poručio je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.

Sve je počelo sredinom siječnja kada se nezavisni vijećnik Viktor Šimunić našao s tadašnjim gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom i nekad moćnim zagorskim HDZ-ovcem Žarkom Tušekom. Šimunić ih je tajno snimao u jednoj vikendici i otkrio kako su ga tražili podršku na izborima, a da će zauzvrat dobiti funkciju koju god želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Žarka Tušeka od početka tvrdi kako tu nema kaznenog djela.

"Bit priče je da gospodin Tušek na toj snimci koju sam ja pregledao X puta - dvije bitne stvari govori, a to je na samom dolasku. Ja nisam ovdje došao trgovati funkcijama i kasnije rabi riječ "karikiram" možeš ovo, možeš ono, no ono što je najbitnije u cijeloj priči da on nikada, ni u tom trenutku nije bio u funkciji da nešto nudi", tvrdi odvjetnik Vladimir Terešak.

Žarko Tušek bio je stranačka mlada zvijezda. Prvi čovjek krapinsko-zagorskog HDZ-a. U 9. sazivu sabora i predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva. Afera "kaj bi ti štel biti" na kraju ga je stajala funkcije.

"Nakon devet godina koliko vodim HDZ Krapinsko-zagorske županije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika županijskog odbora", rekao je u siječnju Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktor Šimunić u međuvremenu je postao gradonačelnik. Iako mu je sporan jučerašnji tajming USKOK-ove objave poručuje kako ne odustaje:

"To nije kraj. Mislim, ja sad samo još dobil samo volju još više da se borim da prokazujem korupciju i kriminal, jer naposljetku na lokalnoj razini - najjednostavnije je namjestiti posao i da to nitko nikad neće saznat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što svakako u ovoj cijeloj priči je za istaknut je da je kroz tisak poslana kriva poruka, da svatko može svakoga neovlašteno snimati i za to ne odgovarati", tvrdi odvjetnik Terešak.

Kaznena prijava za neovlašteno snimanje više se ne može podnijeti, jer je rok odavno prošao. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo