banalizacija područja? / Kakav 'poticaj': Sveučilište u Zagrebu traži PR-ovca - s diplomom na umjetničkom području?

Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Kako je ispisano u uvjetima natječaja, kao prvi stručni uvjet naveden je 'završen diplomski sveučilišni studij iz umjetničkog područja'

22.12.2018.
15:39
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
VOYO logo

U javnost izlazi sve više nelogičnih postupaka, točnije, natječaja koje provodi Sveučilište u Zagrebu. Iako dosta takvih slučajeva zna otići "pod tepih", studenti i oni koji su tek završili fakultete znaju se izboriti za sebe. 

Tako je ukazano na problematičan natječaj u kojemu Sveučilište u Zagrebu traži stručnog suradnika u Uredu za odnose s javnošću pod uvjetom da ima diplomu u umjetničkom području. A kako podsjeća srednja.hr, priča je nevjerojatnija imajući na umu da Sveučilište u Zagrebu na svoje dvije sastavnice izvodi studijske programe na kojima se studenti obrazuju za rad u odnosima s javnošću. Alumniji tih studija ovim su natječajem isključeni od mogućnosti prijave za posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak, 21. prosinca taj natječaj za radno mjesto na određeno, puno radno vrijeme u sveučilišnom Uredu za odnose s javnošću je zatvoren. Naime, kako je ispisano u uvjetima natječaja, kao prvi stručni uvjet naveden je "završen dodiplomski (VSS) odnosno diplomski sveučilišni studij iz umjetničkog područja". 

Ni studentima ništa više nije jasno oko natječaja, s obzirom na to da upravo Sveučilište u Zagrebu na svoje dvije sastavnice, Fakultetu političkih znanosti te na Hrvatskim studijima, izvodi studijske programe na kojima se studenti obrazuju za rad u odnosima s javnošću. Jedan student je za srednju.hr kazao kako smatra da Sveučilište u Zagrebu banalizira nečiji rad u specijaliziranom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo