ljetni biznis / Kakav smještaj najčešće odabiru gosti na hrvatskoj obali i koliko za njega plaćaju?

U zadnjih šest godina broj apartmana je narastao za 200 posto i sada Tišnjanci imaju dvije tisuće kreveta u privatnom smještaju

9.7.2016.
19:00
VOYO logo

Ivan i njegova djevojka ljetuju u Tisnome na otoku Murteru. U špici sezone apartman za četiri osobe dnevno plaćaju 55 eura. Je li to povoljno za domaće turiste?

"Kad se podijeli tih 55 eura na četiri osobe, mislim da je to neka korektna cijena. A prvi red uz more, znači, praktički trebam preći cestu i odmah sam na moru", tvrdi Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su cijene podnošljive, smatraju i drugi godinama vjerni Murteru.

U zadnjih šest godina broj apartmana je narastao za 200 posto i sada Tišnjanci imaju dvije tisuće kreveta u privatnom smještaju. Ive drži da je uspjeh što zbog toga nisu padale cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ih mijenjali, uobičajeno je kako je i prije bilo. Popunjeni smo šta se tiče smještaja. Dobro nam je došao ovaj festival glazbe", rekao je Ive Stilinović, iznajmljivač apartmana.

A cijene najma tišnjanskih apartmana u srpnju i kolovozu su u rasponu od 40 do 130 eura. Rijetko se, kao nedavno, dogodi da netko ponudi apartman za 20 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri osobe, odrasle 4 osobe staviti u apartman za 25 eura, jednostavno, s time se ruši cijena, s time se ruši ugled destinacije i s time se ruše svi oni koji žive od turizma i koji ulažu u svoj privatni smještaj", rekao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

Takva niska cijena ipak je rijetkost. Objašnjenje je da je vlasnik vjerojatno imao rupu u bookingu od nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sve je dostupno na internetu. Last minute ponude se čak i u sedmom i osmom mjesecu mogu vrlo lako pronaći  jer naravno, iznajmljivači možda ne žele da je njihov kapacitet prazan", tvrdi Filip Henjak, direktor TZ Tisno.

Onima koji dolaze na glazbene festivale cijene su i više nego prihvatljive. Sve dok je većina apartmana puna, zadovoljni su i iznajmljivači. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo