politička budućnost / Kako dalje: ‘gubitnici’ iz HNS-a idu u svoj klub, možda i u novu stranku

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Formalno su i dalje članovi stranke i ne planiraju sami podnositi ostavke, već čekaju da ih stranka sama izbaci

9.6.2017.
7:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Postoji u životu nešto što je jako važno: ime i prezime i obraz da mogu doći svuda popiti kavu i ne osjećati se nelagodno i loše, komentirala je jučer saborska zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš odluku da ne podrži nove ministre eventualne zajedničke vlade HDZ-a i HNS-a, piše Večernji list.

I dok nju, počasnu predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić te zastupnike Nadu Turinu Đurić i Gorana Beusa Richembergha smatraju gubitnicima jer njihova struja nije bila dovoljno jaka da na stranačkim tijelima zaustavi otvaranje pregovora s HDZ-om, oni drže kako bi to bila potpuno neprirodna suradnja za koju nisu dobili mandat svojih birača i zato im je važno iz te priče izaći čista obraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalno su i dalje članovi stranke i ne planiraju sami podnositi ostavke, već čekaju da ih stranka sama izbaci. Prema Statutu HNS-a, glasuju li protiv odluke Središnjeg odbora stranke, zastupnici mogu očekivati izbacivanje.

Anka Mrak Taritaš tako je jučer rekla kako je izlazeći sa sjednice Središnjeg odbora stranke za sobom zatvorila vrata u HNS-u. 'Ja ću, kad dođu ministri, glasati protiv i samim time prestaje moje članstvo u HNS-u', kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nakon toga, ova grupa ne otkriva osim da će formirati svoj zajednički saborski klub, no neslužbeno se može čuti da razmišljaju i o osnivanju nove stranke. Kažu nam kako je još prerano za neke velike planove.

'Dopustite da prespavamo, dopustite da duboko udahnemo. Moj je mandat osvojen na temelju 20-ak tisuća preferencijalnih glasova, ostajem u Saboru kao nezavisna zastupnica', komentirala je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz SDP-a je već stigao javni poziv da im se priključe, ako ne u stranci, barem u Klubu zastupnika, no ova se četvorka ne vidi u toj priči.

'Hvala svima koji nas pozivaju, nije SDP jedini, to znači da nas cijene, da nešto dobro radimo. Nismo spremni na razgovore takvoga tipa, moramo odgovoriti na pitanja članova koji nam se izbezumljeni javljaju. Još smo uvijek zastupnici HNS-a dok nas ne razriješe, a onda ćemo nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnici', naglasio je Goran Beus Richembergh, no na direktno pitanje razmišljaju li o osnivanju stranke odgovara: “Polako”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Pusić također kaže da je prerano za bilo kakve prognoze što dalje, ali svi su uvjereni da će ostati zajedno jer, tvrde, i dalje dijele iste vrijednosti koje su ih okupljale u HNS-u, piše Večernji list.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo