previranja u oporbi / Kako dišu oni koji su od početka uz Bernardića? Neki čestitaju njegovim oponentima, a neki pozivaju na dijalog

Oni koji još uvijek stoje uz Bernardića, pozivaju na smirivanje tenzija i poručuju - 'nesloga je legitimna, ali i nju treba iskazivati legalno'

23.7.2018.
18:30
VOYO logo

Zaštititi najjaču oporbenu stranku, onaj čiji se odlazak traži, imat će priliku već na idućem Predsjedništvu. Izgledno, već ovog tjedna. Očekivanja su velika. "Analizu situacije, odgovorno ponašanje svih, jer svi smo SDP, nitko pojedinačno nije SDP, koliko god staža imao. Legitimno je biti protiv nekog i nečeg. Ali ono što je legalno. Nije sve legalno", kazao je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a.

Legalne nisu suspenzije, reći će suspendirani, a njihove žalbe tek trebaju biti na dnevnom redu. "Odluke GO jesu za time da se situacija smiri i nadam se toplo da hoće", kazao Erik Fabijanić, predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle trebamo se svi kloniti velikih i teških riječi i optuživanja i razgovarati gdje treba razgovarati. To je jedini način", kazao je Franko Vidović, član Predsjedništva SDP-a.

Smirivanje strasti  na način da Bernardić ode, neki ne smatraju dobrim potezom. "Ja imam njegovu ostavku u torbi na mjesto saborskog zastupnika. Ako i drugi koje je pozvao daju ostavke on će dati ostavku s mjesta predsjednika SDP-a", tvrdi Fabijanić te smatra kako je Bernardić spreman za ostavku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spreman je bio i pobijedio u splitsko-dalmatinskom SDP-u, jedan od onih koji Bernardiću ponavlja - Davore odlazi! Ranku Ostojiću zato stižu čestitke od Bernardićevih učitelja, koji su, barem javno, i dalje uz šefa.  

"Čestitam Ranku Ostojiću koji je izašao na izbore kao što je i red i dobio povjerenje i to solidno. Na njemu je da ojača splitsko-dalmatinski SDP, prije svega Split gdje ima indicija da smo sve bolji", kazao je Komadina. Zato indicija da je SDP bolji na nacionalnoj razini, i dalje nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo