dip rješava problem / Kako i gdje će glasovati poplavljena Slavonija?

Image
Foto: RTL

Državno izborno povjerenstvo je svjesno da birači pogođeni poplavom imaju važnijih pitanja od euroizbora, no ističu da ono mora svakom biraču, koji to želi, omogućiti glasovanje.

21.5.2014.
15:47
RTL
VOYO logo

Gdje će i kako na izborima za Europski parlament, u nedjelju, 25. svibnja, moći glasovati birači iz poplavom pogođene istočne Slavonije, pobliže će se znati tek u petak.

"Vidjet ćemo kakvo će biti stanje na terenu", kažu danas u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) koje to pitanje rješava s Ministarstvom uprave i nadležnim županijskim izbornim povjerenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je svjesno da birači pogođeni poplavom imaju važnijih pitanja od euroizbora, no ističu da ono mora odraditi zakonsku obvezu i svakom biraču, koji to želi, omogućiti glasovanje.

Prema današnjim podacima, na poplavljenom području je 11 biračkih mjesta s oko pet tisuća birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako među njima i preventivno evakuiranih, postoji mogućnost da se dio birača sljedećih dana vrati u svoje domove i na dan izbora glasuje na 'starom' mjestu.

Birači koji su morali napustiti svoja mjesta i ne mogu se još u njih vratiti, na vrijeme će dobiti informacije gdje će, ako žele, moći glasovati u nedjelju, 25. svibnja, poručuju iz DIP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima koje je u Hrvatskom saboru iznio potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić poplavom je u Slavoniji ugroženo više od 30 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo