dobio je i državni stan / Kako je otac Ivana Penave postao vlasnikom osam garaža u Vukovaru na zemljištu tvrtke Borovo i sada ih iznajmljuje

Image
Foto: PIXSELL

U ugovoru piše kako Borovu d.d., pripadaju dvije garaže, a Anti Penavi, ”suinvestitoru”, osam garaža

7.3.2021.
14:02
PIXSELL
VOYO logo

Otac vukovarskog gradonačelnika, Ante Penava, u svom vlasništvu ima osam garaža. Svaka od tih garaža površine je 25 metara četvornih, a Penava ih je stekao ”ugovorom o uređenju suvlasničkih odnosa i razvrgnuću suvlasničke zajednice”, temeljem čega se i gruntovno uknjižio.

Podsjećamo, garaže se nalaze u istoj ulici u kojoj je njegov stan kojeg mu je velikodušno poklonila država iako je Penava u Vukovaru veći imao dvije kuće, a na otoku Visu jednu, pa nije mogao dobiti državni stan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
gost rtl-a danas /

Penava za RTL najavio borbu za novi mandat u Vukovaru, o Koloni sjećanja kaže: 'Detektirali smo dva problematična mjesta'

Image
gost rtl-a danas /

Penava za RTL najavio borbu za novi mandat u Vukovaru, o Koloni sjećanja kaže: 'Detektirali smo dva problematična mjesta'

Borovo d.d. je je bio investitor, a Penava suinvestitor

Telegram je posjeduje dokumenta kojeg je Ante Penava 20. veljače 2003. potpisao s Borovom d. d., tvrtkom u kojoj je svojedobno radio. Bio je direktor Borovo-tehničkog servisa, potom i Borovo-standarda, u sastavu Borova d.d. Obje tvrtke u međuvremenu su ugašene i brisane iz Sudskog registra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Penava sklopio je spomenuti ugovor s Borovom d.d., na način da je Borovo d.d. bilo investitor, a Ante Penava suinvestitor izgradnje 10 garaža.

Najzanimljivijija stavka ugovora je članak u kojem stoji kako je suinvestitor Ante Penava "uz prešutnu suglasnost investitora", dakle Borova d.d., svojim sredstvima financirao izgradnju 10 garaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Penava zaista uložio u ugovoru ne piše, ali u članku 2. piše kako su Borovo d.d. i Ante Penava ”zajedničkim ulaganjem” stekli 10 garaža.

U sljedećem članku piše, koje je za Borovo d.d. potpisao tadašnji predsjednik uprave Ninoslav Gregurević Bajza, stoji kako "investitoru", Borovu d.d., pripadaju dvije garaže, a Anti Penavi, ”suinvestitoru”, osam garaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoj događaja nakon privatizacije Borova d.d.

Pored obveze da uz "prešutnu suglasnost" Borova d.d. Ante Penava vlastitim sredstvima financira izgradnju 10 garaža, nije imao drugih obveza. Bez obzira na to pripalo mu je osam od 10 izgrađenih garaža. Deset mjeseci prije nego što je s Borovom d.d. potpisao taj neobičan ugovor, Ante Penava bio je zamjenik gradonačelnika Vukovara; te je s dužnosti, na vlastiti zahtjev, razriješen 30. travnja 2002.

Cijela operacija izgradnje 10 garaža, u što je uz prešutnu suglasnost Borova d.d. Ante Penava bio uključen kao suinvestitor, imala je blagoslov Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime na zahtjev Borova d.d. od 13. ožujka 2003. Hrvatski fond za privatizaciju 6. svibnja 2003. izdaje djelomično rješenje, te potvrđuje da su katastarske čestice na kojima su izgrađene garaže vlasništvo društvenog kapitala Borova d.d..

U vlasništvu su mu je ostalo šest garaža

Tijekom privatizacije Borova d.d., Ante Penava odlučio je uzeti svoj dio i zadržao osam garaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od onih osam garaža Ante Penava, koje je dobio u vlasništvo na zanimljiv način, dvije je u međuvremenu prodao, a u zemljišnim knjigama danas se vodi kao vlasnik šest garaža. Prema informacijama kojima raspolaže Telegram, garaže iznajmljuje.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo