Najposvađaniji dvojac u RH / Kako je prošao susret premijera i predsjednika u Klisu? 'Puno bolje nego Turci kad su napali Klišku tvrđavu u doba carstva'

Reporter RTL-a Rade Županović svjedočio je susretu najposvađanijeg dvojca u Hrvatskoj. Nisu se rukovali, jedva da su se i pogledali. Istrpjeli su se...

28.4.2022.
19:10
VOYO logo

Prije 31 godinu osnovana je Četvrta gardijska brigada Pauci.  Na obilježavanje je u Split došao i predsjednik Republike. 

Nakon polaganja vijenaca Zoran Milanović bio je na svečanosti prisege i dodjeli beretki. Njih nose svi mladi naraštaji. 4. gardijska tijekom Domovinskog rata nije znala za poraz niti za izgubljeni položaj. Evo što je Paucima danas poručio vrhovni zapovjednik: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisegnuli ste da ćete čuvati Hrvatsku, njezin ustavnopravni poredak, granice, sve ono što je sveto modernoj, demokratskoj državi. Hrvatska i prije svega Hrvatska, a tek onda sve drugo. Hrvatska od Vukovara do Umaga, od Čakovca do Palagruže i do Dubrovnika. Danas ste to produbili i proširili, prisegnuli ste da ćete služiti hrvatskom narodu, točnije, cijelom hrvatskom narodu. To je u prvoj ili drugoj rečenici prisege. To je duboko i važno obećanje."

Obilježavanje se nastavlja na Klisu. Tamo je stigao i premijer Andrej Plenković, ali i predsjednik Milanović koji je otkazao odlazak u Jasenovac, tako da se posvađani vodeći duo u državi, bojkotu unatoč, susreo na kliškoj tvrđavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo je bio i naš Rade Županović. Kako je, dakle, prošao susret? 

"Prošao je puno bolje nego što su prošli Turci u vrijeme Osmanskog carstva kad su pokušali osvojiti Klis, Klišku tvrđavu, Solin i Split. Susret je prošao tako da se premijer i predsjednik Hrvatske nisu niti rukovali. Bilo je za očekivati barem toliko, ali nakon onoliko teških riječi posljednjih mjeseci, izostao je i taj protokolarni potez", kazao je RTL-ov reporter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da je uopće dolazak Milanovića bio neočekivan, da je došao naglo, odnosno da je trebao biti u Jasenovcu, e da bi tek oko 14 sati došla informacija da će Milanović ipak sudjelovati na obilježavanju obljetnice brigade. Pa kad se doznalo da dolazi Milanović, u 16.30 novinari su pitali Plenkovića hoće li on svejedno doći na Klis.

"Mi smo kao što smo najavili, rekli da ćemo doći na Klis, bit ćemo gore. Gore idemo radi 4. gardijske brigade i njenog 31. rođendana", potvrdio je premijer, a onda se osvrnuo na predsjednika Milanovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je taj koji bojkotira. Imamo rusku agresiju na Ukrajinu koja traje 60 i nešto dana. Ja sam mu službeno uputio dopis da se sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost. Ako ima ikakav izvanredni razlog da se ono sastaje, onda je to ovaj slučaj. Ako on 60 i nešto dana bojkotira, ignorira taj zahtjev, onda je on taj koji bojkotira."

Premijera su pitali i što misli o tome što je Milanović odjednom došao u Klis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nemam pojma. Što to mene briga? To nije nikakav predmet mog interesa."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo