Darko Horvat / Kako je SDP prestigao HDZ? 'CRO Demoskop je refleksija izbora, uskoro će se sve vratiti u normalu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekuje da će ubrzo HDZ ponovno biti najjača politička opcija

13.1.2020.
13:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak kako je istraživanje CRO Demoskopa za siječanj, po kojem je SDP pretekao HDZ, refleksija predsjedničkih izbora, pa očekuje nakon tjedan do dva "vraćanje u normalu", odnosno da HDZ ponovno bude najjača politička opcija.

"To što se u ovom trenutku događa refleksija je netom dogođenih ili provedenih izbora. Ta će polemika, odnosno nadmudrivanje na relaciji SDP-HDZ trajati tjedan ili dva, a nakon toga će se sve opet vratiti na normalu i HDZ će ponovno biti najjača politička opcija u Hrvatskoj", izjavio je Horvat komentirajući rezultate novog istraživanja CRO Demoskopa, koji pokazuju da je SDP nakon četiri godine pretekao HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada HDZ osvoji blizu milijun glasova i ako nam se nešto slično ponovi na parlamentarnim izborima neće nam biti teško izračunati koliko će to biti relativni odnos. Biti relativni pobjednik na sljedećim parlamentarnim izborima nam je strateški cilj", kazao je Horvat uoči Hrvatsko-albanskog gospodarskog foruma.

Upitan o eventualnom raskidu koalicije između HDZ-a i stranke Milana Bandića Horvat je podsjetio da je Hrvatska ušla u izbornu godinu i ustvrdio da neće biti nikakvih lomova unutar vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjećam da smo u izbornoj godini i nikakvih lomova unutar koalicije neće biti, dogovorit će saborska većina datum parlamentarnih izbora i mandat završiti u kontinuitetu, bez bilo kakvih potresa. Idemo na parlamentarne izbore u ovoj godini i vidjet ćemo kakva će u konačnici biti odluka hrvatskih građana", kazao je.

Na upit hoće li izbori u HDZ-u biti održani u statutarnom roku ili će biti odgođeni Horvat je rekao da je to predmet dogovora, da on osobno nije "za bilo kakav krš i lom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je predmet dogovora, o tome će se raspravljati, netom što se dogodi kvalitetna analiza izbornog rezultata za predsjednika Republike. Mi smo na terenu, po županijskim odborima, analizu napravili, evidentirali i tehničke i političke konotacije koje su nas dovele do toga da Kolinda Grabar-Kitarović više nije predsjednica", rekao je.

Očekuje da će se tijekom ovog tjedna održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će se otvoreno razgovarati i odlučiti o daljnjim potezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo